Meisje (13) in beschuldiging gesteld voor dubbele moordpoging nadat ze twee leerkrachten en leerling neersteekt

Een 13-jarig meisje is in beschuldiging gesteld voor drie gevallen van poging tot moord nadat ze op een school in Wales twee leerkrachten en een leerling neergestoken had. De slachtoffers hebben het ziekenhuis intussen mogen verlaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

“Wat een leg is dit?”: Luke Littler lacht met drie missers van Michael Van Gerwen en jut publiek op

Wereldkampioen Luke Humphries (PDC-1) heeft in het Engelse Leeds de vijftiende nacht in de Premier League darts gewonnen. In de finale nam de 29-jarige Engelsman met het kleinste verschil, 6-5, de maat van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3), die eveneens zeker is van een plaats in de play-offs. Maar het opvallendste moment van de avond speelde zich ongetwijfeld af

Lees meer »

Italië betaalde al 32 miljoen euro voor onderhoud van inbeslaggenomen jachten en villa’s van Russische oligarchen

De Italiaanse regering heeft sinds de start van de grootschalige Russische invasie in Oekraïne ongeveer 32 miljoen euro uitgegeven voor het onderhoud van bevroren Russische tegoeden zoals jachten en villa’s. Volgens de wet moet de Italiaanse staat tussenkomen voor die kosten, hoewel het land de vele luxejachten liever officieel in beslag neemt en verkoopt.

Lees meer »

Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop van de Stedelijke Basisschool Zuid Stasegem werd geschonken aan ‘Run for Air’, een initiatief van de Mucovereniging, die personen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen.
The post Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandel United schenk klare wijn na de degradatie: “De blijvers blijven en de nieuwkomers komen”

Mandel United heeft na een sterke heenronde de degradatie uiteindelijk niet kunnen vermijden. Maar de club maakt zich sterk om volgend seizoen met een uitgebalanceerde kern aan het seizoen in derde afdeling te starten. “Alle jongens die hun woord hadden gegeven blijven ook, ook de nieuwkomers zetten de stap naar Mandel.”
The post Mandel United schenk klare wijn na

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS (VTM 2). Van Gerwen wint van Price

De spanning in de Premier League darts neemt toe. Met nog slechts twee reguliere avond voor de boeg belooft de strijd om de tickets voor de play-offs bloedstollend spannend te worden. Pakt Michael van Gerwen een van de vier tickets of grijpt hij voor de tweede keer ooit naast een plek bij de beste vier in de Premier League? Volg

Lees meer »