LIVEBLOG ROMANDIË. Nog twee vluchters vooraan, wint Nys op Les Marécottes?

Ondertussen blijven er nog 5 renners over in de vlucht, Nys en Meurisse zijn er nog altijd bij en zetten koers richting de slotklim. Wie pakt vandaag de overwinning op Les Marécottes? Volg de etappe hieronder in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Oud-Vlaams Belanger Hugo Coveliers (77) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Ex-Kamerlid Hugo Coveliers (77, Vlaams Belang) stapt naar de rechter. Hij pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denk Coveliers recht in zijn

Lees meer »

REPORTAGE. Andenne, het dorp in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Vrouw boekt onverwacht succes met levensgrote naakte replica van haar vriend: “Iemand bood er meteen 280 euro voor”

De 52-jarige Gail Lyn Bragery uit het Amerikaanse Springfield zit op een goudmijn. De vrouw ging viraal nadat ze voor de grap een levensgrote en volledig naakte replica van haar vriend breide, zodat ze niet alleen hoefde te slapen wanneer hij in zijn eigen woning overnachtte. “Mijn collega’s en vrienden vonden het geweldig, dus plaatste ik de pop online”, vertelt

Lees meer »

Rusland trekt soldaten terug uit Armenië

Rusland gaat een aantal soldaten en grenswachters terugtrekken uit Armenië. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd, een dag na een gesprek van Poetin met de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Lees meer »

DUBBELINTERVIEW. Christopher Timmerman en mama Lynn over haar jongdementie: “Wat er ook gebeurt, ik wil niet als ’n plant leven”

Ze willen er voor het eerst en voor het laatst samen over praten: Christopher Timmerman (38) en zijn mama Lynn (56), willen duidelijk maken dat het leven niet voorbij is wanneer je alzheimer hebt. Twee jaar geleden werd jongdementie vastgesteld bij Lynn (56) en dus genieten moeder, zoon en schoondochter Stéphanie Planckaert (35) des te meer van hun momenten samen.

Lees meer »

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

De 537 West-Vlamingen die jouw stem willen: Wie zijn ze? Wat doen ze?

Voor 537 West-Vlamingen staat zondag 9 juni met stip aangeduid in de agenda. Zij hopen op een rood bolletje naast hun naam, als we binnen exact een maand gaan stemmen voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? En van waar komen ze? Wij zochten het uit.
The post De 537 West-Vlamingen die

Lees meer »