Grootste energieleverancier van het land wil klanten massaal op dynamische formules doen overschakelen: wat zijn de voordelen voor je factuur?

Energieleverancier Engie wil de komende jaren het aantal klanten dat stroom via dynamische tarieven afrekent, drastisch opdrijven. Dat maakt deel uit van de toekomststrategie tegen 2030, die kersvers CEO Vincent Verbeke voorstelt. Maar wat is zo’n dynamisch contract juist en hoe kan je er geld mee besparen op je energiefactuur? 

Meer krantenkoppen in België

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie: optreden van iolanda pas later online gezet omwille van “pro-Palestijnse elementen” op haar nagels

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Joost Klein gezien op luchthaven in Nederland, Nederlandse delegatie keerde eerder naar huis

Joost Klein lijkt weer terug in Nederland te zijn. Verslaggevers van ‘RTL Boulevard’ hebben de zanger gezien op Lelystad Airport (de drukste luchthaven van Nederland). Hij zou daar rond half acht geland zijn met een privévliegtuig. De artiest reisde niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, zij kwamen al eerder aan op Schiphol.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »