Gennez na dood medewerker Belgisch ontwikkelingsagentschap en zoontje in Gaza: “Verantwoordelijkheid Israël is verpletterend”

Een medewerker van het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel en zijn zevenjarig zoontje zijn omgekomen bij een bombardement in Gaza, meldt minister Caroline Gennez. Volgens Gennez is de verantwoordelijkheid van de Israëlische regering “verpletterend”.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kuypers maakt deel uit van kopgroep, wat kunnen Uijtdebroeks en Van Gils in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

ASSISEN. Kinderen van slachtoffer Caroline (65) getuigen: “Het is niet omdat ik ze in jaren niet meer gezien had, dat ik haar niet graag meer zag”

“Ik heb ook mijn rugzak.” Het moet op dit proces zo wat de vaakst gehoorde uitspraak zijn. Uit de mond van de twee vrouwen in de beschuldigdenbank, om te beginnen. Uit de mond van vele getuigen, uit welk ‘kamp’ ze ook komen. En mocht de dode Caroline Kint nog kunnen spreken, ze zou gewis hetzelfde over zichzelf gezegd hebben. Zo

Lees meer »

Britse tv-dokter Michael Mosley stierf natuurlijke dood

De Britse tv-dokter Michael Mosley stierf een natuurlijke dood, dat heeft de lokale Griekse politie gemeld. Vorige week verdween de bekende Britse dokter bij een wandeling tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Symi. Gisteren werd zijn lichaam teruggevonden in een rotsachtig gebied, niet ver van de kust. Hij was 4 dagen vermist.

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

Eerste voorlopige West-Vlaamse uitslagen voor de Kamer zetten Vlaams Belang op forse winst

De eerste onofficiële en zeer onvolledige federale resultaten in de kieskring West-Vlaanderen wijzen op forse winst voor het uiterst rechtse Vlaams Belang. Onder meer in twee bureaus in Wervik is de grens van 30 procent overschreden, blijkt uit uitslagen van VRT en VTM. Open VLD en Groen hebben het moeilijk in de provincie.
The post Eerste voorlopige West-Vlaamse uitslagen

Lees meer »

Rusthuisbewoners Pepingen hebben zin in verkiezingen: veel vragen op debat met kopstukken

Bewoners van rusthuis Henri Vander Stokken en inwoners uit Pepingen konden vanmiddag naar een kopstukkendebat in het woonzorgcentrum. "Veel oudere mensen zijn wel degelijk erg geïnteresseerd in de verkiezingen", zegt Charlotte De Roeck, verantwoordelijke paramedische dienst. "We hebben echt veel vragen verzameld, vooral over de economische toestand en toekomst, maar ook over zorg, rusthuisfactuur en euthanasie."

Lees meer »