Filip en Stefaan nemen afscheid van gemeente

Vanaf 1 mei zijn Filip Deconinck en Stefaan Demasure met pensioen. Filip werkte veertig jaar bij de groendienst, Stefaan 22 jaar bij de technische dienst. “Blij dat we die keuze hebben gemaakt.”

Vrijgezel Filip (62) woont in de Izegemstraat. Hij is de zoon van Marcel Deconinck en wijlen Erna Verhelle. Na zijn legerdienst begon hij direct te werken bij het gemeentepersoneel. Hij stond in voor het onderhoud bij de groendienst.

“Ik was actief in heel de gemeente. Ik heb overal onkruid gewied. De mensen kenden mij dus heel goed. Ook hagen scheren of bomen onderhouden stonden op mijn werkprogramma. Ik ben dankbaar dat ik zo’n veertig jaar bij de gemeente mocht werken. Je bent daar nog een beetje op je gemak”, knipoogt Filip. “Ik begon onder de bevoegdheid van burgemeester Rik Vankeirsbilck en eindigde onder het bestuur van burgemeester Kurt Windels. Wie van al de burgemeesters de beste was? Rik Vankeirsbilck! Dinsdag 16 april was mijn laatste werkdag. Op donderdag 25 april word ik officieel ontvangen in het gemeentehuis. Wat ik vanaf heden ga doen? Van het ene naar het andere terras gaan”, lacht Filip. “Ik heb thuis een grote tuin. En wandelen, hé. Of misschien een tripje doen met de trein.”

Klussen en koken

Stefaan Demasure (61), getrouwd met leerkracht Veronique Soens, woont in de Heirweg-Noord. In 1982 startte hij in een ijzergieterij in Gent, een afdeling van ijzergieterij Martin langs de Gentse-Heirweg in Izegem.

“Via enkele omwegen begon ik een paar jaar later in de bouw, waar ik werkte als metselaar-diender, en na een omscholing tot metselaar werkte ik achttien jaar in de bouw. Op 4 maart 2002 begon ik bij de technische dienst: voetpaden herstellen, metselen, tegels leggen, wegenonderhoud … Als ik nu terugkijk, geef ik toe dat ik toen een goede keuze heb gemaakt. Ik was vooral heel tevreden dat die verre verplaatsingen in de bouw wegvielen. Wat er tegenviel? ’t Is overal wel eens iets, hé. ’t Is stille waar het nooit waait. Donderdag 25 april was mijn laatste werkdag. Een dag later krijg ik een receptie aangeboden van de gemeente. Vanaf 1 mei ben ik officieel met pensioen. In mijn vrije tijd ga ik de tuin onderhouden, klussen in mijn tuinhuis, veel wandelen, fietsen, regelmatig eens een weekendje weg, op reis gaan – en ik kook ook heel graag. Momenteel ben ik ook nog altijd voorzitter van de bierproeversclub Heerlijk Intens Consumeren”, besluit Stefaan.

The post Filip en Stefaan nemen afscheid van gemeente is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Taylor Swift-mania begonnen in Parijs

Glitters, felle kleuren, cowboyboots en véél vriendschapsbandjes: de Taylor Swift-mania is losgebarsten in Parijs. Maar liefst 42.000 Swifties uit de VS, China, België en de rest van Europa staan al de hele dag in de stralende zon aan te schuiven rond La Défense Arena. Ze zingen Swifts grootste hits, ruilen vriendschapsbandjes en geven elkaar complimentjes over hun outfits. Nog voor

Lees meer »

Spanning in Malmö stijgt: “Maar jammer genoeg niet omwille van de vraag wie het Songfestival wint”

Vanavond vindt in Malmö de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Dat gaat elk jaar gepaard met wat nervositeit – welk land zal erin slagen de finale te halen? – maar dit keer is er ook een ander soort spanning te merken. Dat meldt onze royalty- en Songfestivalkenner Wim Dehandschutter, die er momenteel op vakantie is. “De deelname van

Lees meer »

“Het Eurovisiesongfestival dreigt te verzanden in een Eurozwanenzangfestival”

Of u nu gekeken heeft of niet, dat heeft geen belang meer. Zelfs als u de jongste maanden op Mars heeft vertoefd, dan nog heeft u onmogelijk naast de hele heisa rond de Europese liedjes- en vooral showwedstrijd Eurovisiesongfestival kunnen kijken. Nooit eerder werd een deelnemer gediskwalificeerd. Die bedenkelijke eer is weggelegd voor de Nederlander Joost Klein. Waarom precies is

Lees meer »

Dit dorp wacht al jaren op allereerste fietspad en houdt nu petitie voor erfgoedminister Diependaele: “Laat ons rond de tafel te zitten”

Dranouter, in Vlaanderen bekend om z’n festival, heeft nog geen enkel fietspad. De dorpsschool is het beu en steunt nu een petitie van de Heuvellandse burgemeester, die agentschap Onroerend Erfgoed met de vinger wijst voor het uitblijven van een eerste fietspad langs een oorlogsbegraafplaats. “Wij verkiezen alternatieven waarin de gracht en de toegang tot de begraafplaats behouden blijven”, reageert minister

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »