Eerste witte asperges uit Klein-Brabant symbolisch overhandigd aan provinciebestuur

De Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges hebben symbolisch en in traditionele klederdracht de eerste Vlaamse, witte asperges uit volle grond overhandigd aan gouverneur Cathy Berx en de deputatie van de provincie Antwerpen. De gemeente Puurs-Sint-Amands is de bakermat van de witte, Vlaamse asperge. 

Meer krantenkoppen in België

? Stef Wauters maakt uitschuivertje: “Het was middag en ik zei uit pure gewoonte ‘Goeienavond welkom’”

Sommige aandachtige kijkers is het vorige week opgevallen: op dezelfde dag maakten twee van de meest ervaren tv-presentatoren live een uitschuivertje. In het ‘VTM NIEUWS’ van 13 uur opende nieuwsanker Stef Wauters met ‘Goeienavond. Welkom’. ’s Avonds slaagde Kart Vannieuwkerke erin om mee te geven dat het Europees voetbaloverzicht zou gebracht worden door Aster Nzeyimana, die sinds vorig jaar aan

Lees meer »

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Netanyahu zegt dat hij ook zonder Amerikaanse steun oorlog kan winnen. Maar klopt dat ook?

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

Israëlisch leger roept burgers in oosten van Rafah op tot evacuatie

Het Israëlische leger heeft de inwoners van Rafah, in het zuiden van Gaza, opgeroepen om onmiddellijk meer gebieden van de stad te verlaten. De mededeling werd op het berichtenplatform X geplaatst. De inwoners worden opgeroepen om vooral de gebieden in het oosten van de stad te verlaten. De Verenigde Staten hebben nochtans gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren aan

Lees meer »

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A)

Op zondag 28 april beleefde Wout Cappelle ongetwijfeld zijn meest memorabele voetbalwedstrijd. Jong Male moest de derby winnen om zich tot kampioen te kronen, Daring Brugge diende één punt te oogsten om de degradatiebarrage te ontlopen.
The post Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »