De bib moet steeds meer doen met steeds minder

Het belang van bibliotheken is groter dan ooit, maar ze kreunen onder personeels- en geldgebrek. We hebben dringend nood aan een eenduidige visie, stelt een nieuwe studie.

 

Meer krantenkoppen in België

Liesbeth (33) verhuist met bakatelier Flavie naar de Delaerestraat: “Vernieuwend concept voor de stad Roeselare”

Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet

Lees meer »

LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël aanval op Rafah onmiddellijk stopzet – Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

“Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en Lars uit Dadizele jongste deelnemers aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Afgelopen verlengd weekend hebben duizenden mensen zich 100 procent gegeven tijdens de fietstocht voor Kom Op Tegen Kanker. Het evenement was opnieuw een succes en bracht bijna zeven miljoen euro op. Ook twee Dadizelenaars gingen tot het gaatje en mochten zich zelfs de jongste deelnemers van de rit noemen.
The post “Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Bakelants breekt in ‘Special Forces’ en Davina haalt dankzij Loïc toch de finish van loodzware klimloop

Uitgeput en afgepeigerd. Aflevering vier van ‘Special Forces’ werd het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen onderschatte rekruut Loïc Van Impe (30) en advocate Davina Simons (28), een dame met ijzeren wil. En terwijl het kwik naar 35 graden steeg, smolten ook de pantsers en deed Jan Bakelants (38) een opmerkelijke biecht over zijn wielercarrière: “Het had beter gekund.”

Lees meer »