Club op zucht van tweede zomeraanwinst: blauw-zwart betaalt 5,5 miljoen euro voor Argentijnse verdediger

De Argentijn Zaid Romero (24) wordt straks de tweede zomertransfer van Club Brugge. Blauw-zwart betaalt zo’n 5,5 miljoen voor de 1,95m lange centrale verdediger – de eerste Argentijn in de clubgeschiedenis. 

Meer krantenkoppen in België

Mensen aan het werk krijgen gaat om zo veel meer dan centen

Er is in aanloop naar de verkiezingen één ding waarover bijna alle politieke partijen het eens zijn: het verschil tussen het inkomen van werkenden en niet-werkenden moet groter. Alleen zo kunnen we meer mensen motiveren om aan het werk te gaan. Klinkt logisch, zo eenvoudig is het niet.

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook op minifestival FUN K-Town zat de sfeer goed tijdens Sinksen

Bij de eerste zonnestralen op Presinksen donderdag 16 mei haalden verschillende organisatoren, waaronder Joran Vanhoenacker en Flor De Baene van FUN K-Town, opgelucht adem. Het voorspelde hevige regenweer liet zich enkel vrijdagnacht even kennen. “We hebben ongelooflijk veel geluk gehad”, vertelt Joran, die wel de dag na Sinksen in de regen de laatste restanten van FUN K-Town verwijdert.
The

Lees meer »

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

“Velen dachten dat mijn seizoen over was, maar ik wist dat het niet zo was”: Courtois kijkt uit naar CL-finale

In amper drie matchen zich al in de pole gezet voorbij concurrent Lunin richting Champions League-finale, die over tien dagen in Wembley plaatsvindt. Je moet het Thibaut Courtois (32) nageven: straf, nadat hij in augustus de kruisband van de linkerknie scheurde en in maart even herviel in een blessure aan de andere knie. “Ik heb toen geweend hoor, vorige zomer.

Lees meer »

Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid bestaat 140 jaar: “Jong talent aantrekken”

De Koninklijke Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid werd opgericht in 1884 en is daarmee een van de oudste muziekverenigingen in Vlaanderen. Ze gaven al vroeg concerten en namen deel aan festivals, stapconcerten, processies en het opluisteren van feesten. Dit tot begin de jaren 1950 toen de vereniging Koninklijk werd en er een kentering kwam.
The post Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid

Lees meer »