Anderlecht beperkt openingsuren krantenwinkels om overlast en wildgroei te bestrijden

Anderlecht heeft bij urgentie een voorstel aangenomen om de openingsuren van de krantenwinkels aan banden te leggen. De maatregel moet de wildgroei en overlast bestrijden. Het voorstel kwam er op initiatief van bevoegd schepen Bieke Comer (Vooruit.brussels). 

Meer krantenkoppen in België

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Op welke leeftijd kregen ze hun eerste smartphone, de populairste apps en welke afspraken maken ze thuis? Onderzoek geeft inkijk in digitale leefwereld van jongeren

Bijna de helft van alle jongeren vindt dat ze te veel met hun smartphone of andere schermen bezig zijn. Maar wat doen ze daar dan de hele tijd? Hoe vroeg beginnen ze er aan? En welke afspraken maken ze met hun ouders – of eerder omgekeerd: de ouders met hen? Dit zijn enkele van de opvallendste resultaten uit de tweejaarlijkse

Lees meer »

Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit

Een 63-jarige motorrijder is donderdagavond ten val gekomen tijdens een rondrit met andere motorrijders in Diksmuide. De man moest gewond naar het ziekenhuis.
The post Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit appeared first on KW.be.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De wijze raad van Carl Gustaf aan Frederik en de casual look van Letizia

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft als ouderdomsdeken onder de Europese monarchen een wijze raad gegeven aan zijn “jongste” collega, de Deense koning Frederik. Hij adviseerde hem hoe hij op een eenvoudige manier het leven als vorst lichter kan maken. De Spaanse koningin Letizia koos voor een casual look bij een herdenkingsplechtigheid. En in Luxemburg was er een verjaardagsfeestje. Dit

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »