18 oud-adviseurs Trump vervolgd voor gesjoemel met uitslag presidentsverkiezingen 2020

In de Amerikaanse staat Arizona worden achttien oud-adviseurs van Donald Trump vervolgd voor het proberen ongedaan maken van de verkiezingsnederlaag van de toenmalige president in 2020. Dat maakte het openbaar ministerie van de staat bekend op woensdag. Trump zelf wordt niet vervolgd. 

Meer krantenkoppen in België

Zelensky spreekt van “hevige gevechten” in regio Charkiv nadat Russen grondoffensief hebben gelanceerd

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt vrijdag er “hevige gevechten” aan de gang zijn in de grensregio bij Charkiv, de stad in het noordoosten van het land. Rusland lanceerde daar een grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken in het noordoosten van het land. Op een persconferentie bevestigde Zelensky dat Rusland een nieuwe golf

Lees meer »

Kennismaking met cornhole

Tijdens de meikermis zorgde cornholevereniging Lokomotiv Ooglee voor gratis speelplezier op een unieke locatie. Zo kon iedereen in de Sint-Amandskerk kennismaken met de nieuwe werpsport. Heel de middag lang kwamen heel wat inwoners een poging wagen. Vanop 8 meter probeerde men om zakjes in een gat in een bord te werpen. Wie na het werpen
The post Kennismaking met

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Lichtervelde?

Ben jij uitstekend vertrouwd met het reilen en zeilen in Lichtervelde? Was je erbij tijdens Fata Morgana en staan de Folklorefeesten in je agenda? Was je vaste klant in cinema De Keizer en weet je waar Joran Wyseure de wereldtitel pakte dit jaar? Waag dan je kans in deze Lichterveldse gemeentequiz.
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

Hasseltse rechtbank verklaart meer dan 20.000 euro verbeurd omdat koppel doodzieke puppy’s verkoopt

De rechtbank in Hasselt heeft 20.250 euro van een ex-koppel verbeurd laten verklaren, omdat ze handel dreven in ernstig zieke pomeriaanpups. Ze lieten de dieren overkomen vanuit Bulgarije en verkochten ze tussen januari en november 2021. Dat gebeurde zonder de juiste erkenning. De 51-jarige vrouw krijgt een werkstraf van 50 uur. Haar 49-jarige ex-partner krijgt een boete van 8.000 euro.

Lees meer »

Hamas toont opnieuw video van Israëlische gijzelaar

De al-Qassam-brigade, de gewapende vleugel Hamas, toont een video waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. De beelden hebben ze op de berichtendienst Telegram geplaatst. Het gaat om Nadav Popplewell, die werd gevangengenomen na de aanval van Hamas op 7 oktober. Volgens de al-Qassam-brigade is de man intussen overleden aan zijn verwondingen na Israëlische bombardementen.

Lees meer »