Verloren gewaand schilderij van Gustav Klimt geveild voor 30 miljoen euro

Het schilderij ‘Portret van Fräulein Lieser’ van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt is geveild voor 30 miljoen euro. Het kunstwerk dook afgelopen januari op na bijna 100 jaar vermist te zijn geweest. De opbrengst wordt verdeeld onder de huidige eigenaars en de erfgenamen van de opdrachtgevers. 

Meer krantenkoppen in België

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

LIVE. Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek

Lees meer »

Hilde Vautmans (Open VLD) reageert op aantijgingen: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie

Evita Werbrouck en Koen Cappon van de Spatie in de Wijnbergstraat ontvangen regelmatig de muziekgroep Wild Classical Music Ensemble voor de repetities ter voorbereiding van hun concerten over heel Europa. Op donderdag 2 mei speelden ze een try-out concert.
The post Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie appeared first on KW.be.

Lees meer »