Trio dat woning binnendrong en man sloeg met lege fles moet niet naar de cel

Een jaar geleden drongen drie mannen, een van hen gemaskerd en gewapend met een lege fles, een woning binnen in Zwevegem. Een van de aanwezigen in het huis kreeg een harde klap met de fles. Het trio is nu veroordeeld voor het incident maar geen van hen moet naar de cel.

De aanleiding van het incident van 9 april vorig jaar, was dat de vriendin van de beklaagde A.V. (27) vertelde dat haar ex-vriend haar had proberen te verkrachten. De twee woonden ondanks hun relatiebreuk nog steeds samen omdat geen van hen de middelen had om te vertrekken.

Daarop trok A.V. met twee kompanen naar de woning in Zwevegem waar de ex op dat moment aanwezig was. “Ze wilden gewoon vragen wat er gebeurd was”, zei advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die V. bijstond.

Toen de drie naar de woning gingen, hadden ze wel al een lege fles bij en droeg een van hen een masker. Om die reden was er volgens het parket sprake van slagen met voorbedachten rade. Dit spraken de mannen echter tegen en ze werden er ook niet voor veroordeeld.

Toen ze de woning binnendrongen, kreeg een aanwezige vrouw een duw en een ander slachtoffer kreeg een klap op het hoofd met de fles. De ex zelf, het vermeende doel van de drie mannen, bleef ongedeerd.

De beklaagden zijn geen onbekenden voor het gerecht en uitten hun spijt op het proces. “Het was een domme beslissing”, zei G.T., die een werkstraf van 50 uur en 800 euro boete met uitstel kreeg.

De twee andere beklaagden kregen elk tien maanden cel en 800 euro boete, eveneens met uitstel.

The post Trio dat woning binnendrong en man sloeg met lege fles moet niet naar de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet – VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Buffalo’s op zoek naar opening na vroege achterstand, die Russo op het bord zette

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

NAVO-topmilitair spreekt Belgisch parlement toe: “We weten wat we nodig hebben en we weten wat dat kost”

“De oorlog is terug in Europa. Of we dat nu leuk vinden of niet.” Met die uitspraak riep admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, in de Belgische Kamercommissie Defensie dinsdag op tot meer aandacht voor de dreiging. De Nederlandse topmilitair had ook een duidelijke boodschap voor België: “Jullie halen de NAVO-doelstellingen van 2021 niet eens,

Lees meer »

Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfeiten: “Maar iedereen applaudisseerde”

Het ‘minirokjesincident’ dat eind april viraal ging, krijgt nog een staartje. De 48-jarige klant die het rokje van een tiener omlaag trok in een restaurant, werd opgepakt. Van haar arrestatie zijn nu bodycambeelden en telefoongesprekken opgedoken waarop te horen is hoe ze blijft proberen haar gelijk te halen bij de agenten. Ze wordt aangeklaagd voor zedenfeiten.

Lees meer »

Escaleert de situatie? Dartskampioene weigert te spelen omdat Nederlandse tegenstander een trans vrouw is

De schrik van Noa-Lynn van Leuven (27) werd deze week werkelijkheid. Op de Denmark Open weigerde Deta Hedman (64), meervoudig WK-deelneemster, kampioene en dus een naam in de dartswereld, tegen de Nederlandse te spelen omdat ze een trans vrouw is. Eerder verlieten ook al twee dames de Nederlandse nationale ploeg omdat ze het niet kunnen vinden met Van Leuven samen

Lees meer »

“Zeer bezorgd”: De Lijn heeft nu al tientallen bussen aan de kant staan wegens faillissement Van Hool

De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen. En dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen ondernemen”, verklaart Marco Demerling.

Lees meer »

Turkije werkt aan wet over buitenlandse inmenging

Het Turkse parlement zou zich binnenkort moeten buigen over een wetsontwerp over buitenlandse inmenging door zogenoemde “beïnvloedingsagenten”. Journalisten en wetenschappers die ervan beschuldigd worden dat ze buitenlandse belangen dienen riskeren daarbij celstraffen.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »