Sanctie voor Russische priester die grafrede hield voor Navalny

Een priester die vorige maand een grafrede hield voor Kremlincriticus Alexej Navalny zal drie jaar lang geen religieuze diensten meer mogen leiden. Dat heeft de geestelijke leider van de Russisch-Orthodoxe Kerk beslist met een decreet, dat onlangs gepubliceerd werd op de website van het Patriarchaat van Moskou .

 

Meer krantenkoppen in België

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in het onderwijs niet in strijd met de godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Het verbod van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) op het dragen van religieuze tekens is niet in strijd met het recht op godsdienstvrijheid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in een Belgische zaak beslist. Drie leerlingen van een school in Maasmechelen stapten naar het Hof omdat ze geen hoofddoek mochten dragen. Het Hof geeft hen ongelijk

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare: “Bereid een cursus agressiebeheersing te volgen”

Een man uit Roeselare krijgt een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden en een boete van 400 euro. Hij pakte zijn vriendin tot drie keer toe stevig aan. Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich wel aan enkele voorwaarden houden, zoals een begeleiding voor zijn agressie.
The post Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld in Roeselare:

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames

Het is al jaren een traditie dat het Provinciaal Comité van de Vlaamse Zaalvoetbalbond afdeling West-Vlaanderen een Beker van West-Vlaanderen organiseert. Dit jaar hebben de finales plaats op vrijdag 17 mei in Sporthal Drogenbrood in Beernem.
The post West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Absolute nonsens”: Neuville niet te spreken over donuts draaien op asfalt van Portugal, krijgt hij straks rekening gepresenteerd?

Controverse in de rallywereld. Thierry Neuville (35) won dan wel de eerste klassementsrit in Portugal, hij was allerminst te spreken over de speciale openingsetappe. De WK-leider moest namelijk donuts draaien op een parking. Nota bene op (nu al afgematte) gravelbanden waarmee hij vandaag nog vier etappes moet afleggen. “Dit heeft geen zin en is eigenlijk een schande.”

Lees meer »