LIVEBLOG ATALANTA-FIORENTINA (21u). Plaatst De Ketelaere zich voor finale van Coppa Italia?

In de return van de halve finales van de Coppa Italia moet Charles De Ketelaere met Atalanta een 0-1-achterstand ophalen. Lukt dat, of plaatst Fiorentina zich voor de finale? Daar wacht Juventus. Volg het in onze liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

Derde ritzege in de Giro voor Tadej Pogacar

Tadej Pogacar (UAE Emirates) heeft zaterdag zijn suprematie in de Giro d’Italia nog meer in de verf gezet. De Sloveense rozetruidrager was tijdens de achtste rit na 152 kilometer vanuit Spoleto de sterkste op de slotklim naar Prati di Tivo.

Lees meer »

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »

Israël schendt mogelijk internationaal recht met Amerikaanse wapens, VN-Veiligheidsraad eist onderzoek naar massagraven in Gaza

Volgens de Verenigde Staten heeft Israël bij het gebruik van Amerikaanse wapens in Gaza mogelijk het internationaal recht geschonden. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Verenigde Naties maken zich steeds meer zorgen over schendingen van het internationaal recht en eisen vanuit de Veiligheidsraad een onafhankelijk onderzoek naar de massagraven in Gaza.

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Sing Again’: “Nooit gedacht dat mijn hart een sprongetje zou maken bij het terugzien van iemand als Dean”

Wat talentenjachten betreft spant VTM al 35 jaar de kroon, van ‘De Soundmixshow’ tot ‘Idool’ en ‘The Voice’. Het nieuwe ‘Sing Again’ brengt nu 22 deelnemers uit al die tv-wedstrijden terug naar het scherm. Een heerlijke trip down memory lane of even vervelend als een schoolreünie? Onze tv-recensent velt een oordeel nu er twee afleveringen de revue gepasseerd zijn.

Lees meer »

Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is rond”

FC Marke won vorige zondag zijn eerste wedstrijd van de eindronde, tegen SV Moorsele met 3-1. Donderdag moesten de groen-zwarten van T1 Davy Vercruysse het op eigen veld opnemen tegen Jong Male. De kans dat Marke volgend seizoen voor het eerst zijn ding doet in eerste provinciale is niet gering.
The post Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is

Lees meer »

Experts na de groepsverkrachting in Kortrijk: hoe moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma verwerken? En wat bezielt jonge tieners om dergelijke feiten te plegen?

Dat een grote groep tieners van amper twaalf tot zestien jaar oud betrokken raakt bij een groepsverkrachting van een minderjarig meisje, roept bijzonder veel vragen op. Want wat bezielt jonge daders om over te gaan tot seksueel geweld of verkrachting? Wat kan er gebeuren om te voorkomen dat ze het (opnieuw) zouden doen? En moet een minderjarig slachtoffer zo’n trauma

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »