Leerlingen KW Ibis zetten aan tot opruimactie op het strand

Dit jaar startten de klassen 1b en 2b van het Koninklijk Werk IBIS in samenwerking met Horizon Educatief een Europees Erasmus+ project: Ocean ACTION, een project rond oceaangeletterdheid.

“Tijdens het Filmfestival Oostende stelden onze leerlingen (Dayron, Breyton, Lobke, Pedro, Matthis, Tamayka, Febe, Aiden, Nathanaël en Arne) hun project aan de buitenwereld voor”, steekt lerares Maya Devriendt van wal.

“Een van onze opdrachten was dat we andere jongeren moesten aanzetten tot actie. Daarom organiseerden wij op dinsdag 23 april een grote opruimactie op het strand tussen de Oostelijke strekdam in Oostende en post 6 in Bredene.

Alle leerkrachten en leerlingen van de Bredense scholen waren hierop uitgenodigd om mee tot actie over te gaan. De basisscholen VB Don Bosco en GO Zandlopertjes Groenendijk gingen op onze uitnodiging in. In totaal namen zo een 225 leerlingen aan ons initiatief, om strand en de duinen op te ruimen, deel”, besluit juf Maya.

The post Leerlingen KW Ibis zetten aan tot opruimactie op het strand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NAVO-topmilitair spreekt Belgisch parlement toe: “We weten wat we nodig hebben en we weten wat dat kost”

“De oorlog is terug in Europa. Of we dat nu leuk vinden of niet.” Met die uitspraak riep admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, in de Belgische Kamercommissie Defensie dinsdag op tot meer aandacht voor de dreiging. De Nederlandse topmilitair had ook een duidelijke boodschap voor België: “Jullie halen de NAVO-doelstellingen van 2021 niet eens,

Lees meer »

Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven, moet je beseffen dat je niet alles zelf kan en weet”

Every day is a school day. Neem dat maar letterlijk. Als je de schoolbanken verlaat, is het leerproces bijlange nog niet voorbij. Meer zelfs, soms begint het pas écht eens je je eerste stappen op de werkvloer zet. Bedrijven omarmen en cultiveren deze evolutie.
The post Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven,

Lees meer »

LIVE GAZA. Algemene Vergadering VN keurt met ruime meerderheid Palestijns lidmaatschap goed – Rafah blijft een hel voor kinderen

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met een grote meerderheid een resolutie goedgekeurd waarin wordt opgeroepen tot een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap. Enkele uren voor de stemming hadden de Verenigde Staten wel al duidelijk gemaakt dat ze hun vetorecht zouden gebruiken om de procedure te blokkeren. Rafah blijft intussen een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »