Fatiha (51) getuigt over de hel van partnergeweld: “Hij stond ons op de school van m’n dochter op te wachten”

Gezien en gehoord worden. Simpelweg bestaan. Het lijken evidente zaken, al heeft Fatiha Aziz (51) jarenlang moeten vechten om tot dat punt te kunnen komen, nadat ze het slachtoffer werd van een gewelddadige relatie. In een oprecht en kwetsbaar gesprek spreekt ze over een nieuw pakket aan maatregelen voor slachtoffers, haar persoonlijke hel en hoe de liefde voor haar dochter alles overwon. “Ik kon haar het mooiste cadeau schenken: vrijheid.” 

Meer krantenkoppen in België

Seniorensportdag ‘Beleef en beweeg’

De jaarlijkse West-Vlaamse sportdag ‘Beleef en beweeg’ vindt dit jaar plaats op donderdag 16 mei in Expo Roeselare. De dag wordt gevuld met een ruim aanbod aan beweeg- en sportactiviteiten.
The post Seniorensportdag ‘Beleef en beweeg’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur in Lauwe: “Trots op wat we bereikt hebben”

De site Bramier in Lauwe krijgt beetje bij beetje een aangezicht. De brandweerkazerne is intussen al ingeburgerd, drie bedrijfsgebouwen staan er. Tijd om de KMO-site in te huldigen, vonden ze bij stad Menen en intercommunale Leiedal. Dat gebeurde met de onthulling van drie unieke uitkijkpunten.
The post Drie opvallende uitkijkpunten op KMO-site Bramier bieden zicht op exclusief stukje natuur

Lees meer »

Ze doet alleen het hoognodige, maar wil toch vergoeding van 1,5 miljoen: Nederlandse Amalia eist dotatie op

Kroonprinses Amalia (20) eist binnenkort dan toch haar dotatie op. Of toch deels, want concreet gaat het ‘enkel’ om haar onkostenvergoeding, die echter 1,5 miljoen euro per jaar bedraagt. Een duidelijk verschil met onze kroonprinses Elisabeth (22), al oordeelt de Nederlandse troonopvolger dat ze steeds meer uitgaven moet doen en dat geld dus nodig heeft. Maar dat roept vragen op

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare

Het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert gaat op 1 juni van start met een openingsconcert in de Sint-Michielskerk. De vereniging die het orgelpatrimonium in de stad graag in de kijker zet, organiseert ook maandelijkse kennismakingsconcerten.
The post Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Walter Grootaers geeft eerste grote interview na strijd tegen leverkanker: “Dat ik veel drink? In mijn hele leven amper 20 pinten”

De tumor is weg, zijn stem op de terugweg, de glimlach terug van nooit weggeweest. Walter Grootaers (69) vond het voorbije jaar heil in immunotherapie, troost in zijn platenkast, genot in een nieuw album en steun in een duister familiegeheim. “Na mijn diagnose vertelden twee van mijn broers me dat zij ook kanker hadden overwonnen. Dat was hun manier om

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Plantrekkers

01:00 De doorrekening van partijprogramma’s door het Federaal Planbureau heeft weer veel meer aandacht gekregen dan ze verdient. We zullen niet blijven herhalen dat ze daar niet kunnen rekenen, moeder snijd…

Lees meer »