“Dit slaat nergens op”: LGBTQ+-organisatie annuleert verkie­zings­de­bat­ten na storm van kritiek over deelname N-VA

De Brusselse LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse heeft twee verkiezingsdebatten geannuleerd na een stroom negatieve reacties over de deelname van de N-VA. In een reactie zegt de organisatie “diep bedroefd” te zijn dat er twijfel over zou bestaan dat het discriminatie zou “normaliseren”. N-VA reageert verontwaardigd. “Het moet ophouden met het riedeltje dat wij een extreemrechtse homofobe partij zouden zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon?

De 13-jarige Fleur Mylleville maakte eind 2022 de overstap van de Vrije Sporters naar de Vlaamse Atletiek Liga, waar zij de kleuren van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare verdedigt.
The post Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Striptekenaar Mario Boon bundelt oorlogsverhalen over Fort Eben-Emael in nieuw album: “Dit mag nooit vergeten worden”

Striptekenaar en uitgeweken Truienaar Mario Boon (50) heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael voorgesteld in het Fort Eben-Emael. In zijn nieuw werk gaat Boon dieper in op de brutale Duitse inval – vandaag precies 84 jaar geleden – die de moderne oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. "Een verzameling verhalen die nooit vergeten mag worden", vindt Boon.

Lees meer »

“Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend

De Kindervriend in Rollegem slaakte vorig jaar een noodkreet. Hun therapeutisch zwembad was kapot, herstel kostte handenvol geld. Een jaar later is er na tal van acties opnieuw mogelijkheid tot zwemmen. “We zijn dankbaar en trots”, klinkt het.
The post “Noodkreet beantwoord”: zwemmen weer mogelijk in De Kindervriend appeared first on KW.be.

Lees meer »

U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi

Op het 36ste én laatste Lentetornooi van KVC Ichtegem viel bijzonder leuk nieuws te rapen. De U10 van trainer Siemen Verstraete kroonde zich er namelijk tot winnaar.
The post U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

John Swinney legt eed af als nieuwe premier van Schotland

John Swinney heeft de eed afgelegd als nieuwe premier van Schotland. Gisteren was de nieuwe leider van de Scottish National Party (SNP) al officieel door het parlement verkozen. Swinney volgt Humza Yousaf op, die vorige week moest opstappen. Hij moet nog officieel worden benoemd door koning Charles maar dat is een formaliteit.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (21u). Tuchel: “Geheime wapen van Europees topschutter Kane? Cappuccino”

Kunnen Courtois & co hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden in München? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius. Bij Bayern scoorden Sané en Harry Kane. Courtois zal overigens niet onder de lat staan. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, bevestigde Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg het in de

Lees meer »

Een op vijf jonge bromfietsers vorig jaar betrokken bij ernstig ongeval

Het afgelopen jaar is één op de vijf jonge bromfietsers bij de dokter of in het ziekenhuis beland door een verkeersongeval. Dat zegt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van een grote jongerenbevraging. Er komt nu een gratis leerplatform om mensen die het rijbewijs voor bromfiets, speedpedelec of brommobiel willen halen beter voor te bereiden op het verkeer.

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »