Dertiger uit Brugge die op grote schaal cocaïne verkocht in buurt Gentpoort krijgt werkstraf

Een 32-jarige Albanees uit Brugge is in beroep veroordeeld tot een werkstraf voor grootschalige cocaïnehandel. B.B. was vooral actief in de buurt van de Gentpoort.

Op 22 december 2021 viel de politie binnen in de woning van B.B. Er werden 21 paxons cocaïne, ruim 5.000 euro cash, gsm’s, twee precisieweegschalen en dure horloges aangetroffen. Verhoor van klanten wees uit dat de man al twee jaar lang dealde. Volgens het parket verkocht hij in totaal anderhalve kilogram cocaïne aan minstens negentig afnemers. Hij was vooral actief in de buurt van de Gentpoort. Hij kreeg 37 maanden met uitstel en een boete van 8.000 euro en er werd ook 71.000 euro verbeurd verklaard. In beroep vroeg hij een mildere straf. “In 2020 had hij geen werk en is beginnen verkopen om zijn eigen gebruik te financieren. Inmiddels is hij drugsvrij”, pleitte zijn advocaat.

Het hof in beroep besloot hem nog een kans te geven en veroordeelde hem tot een werkstraf van 240 uur en een boete van 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Er werd ook 15.000 euro verbeurd verklaard. Tijdens een vakantie werd het handeltje van B.B overgenomen door Serviër B.D. (28) uit Gent. Hij kreeg voor zijn aandeel een jaar celstraf met uitstel. Het hof zette die straf om in een opschorting. (OSM)

The post Dertiger uit Brugge die op grote schaal cocaïne verkocht in buurt Gentpoort krijgt werkstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ierse Bambie Thug vindt dat Israël niet langer mag deelnemen door commentaar op Israëlische tv

Bambie Thug, de Ierse inzending, heeft de EBU gevraagd om enkele uitspraken die gedaan werden op de Israëlische televisie over haar optreden te bekijken. Volgens haar is de commentaar die op de Israëlische tv gegeven werd in strijd met de regels van Eurovision en zou Israël daardoor niet langer mogen deelnemen. Eerder vandaag miste de Ierse kandidaat de laatste repetitie

Lees meer »

Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.
The post Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël aanval op Rafah onmiddellijk stopzet – Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Oostkamp Three kampioen?

Weinig competities blijven tot het eind zo spannend, maar in derde provinciale A kan pas na de slotwedstrijd de kampioen aangeduid worden. Oostkamp Three staat er het beste voor en heeft zijn lot in eigen handen. Ze kennen er echter ook het verhaal van de beer en zijn vel…
The post Oostkamp Three kampioen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »