De Franse boomsnoeier die “een beetje per ongeluk” een ster werd en een droomleven leidde, tot het schot viel

Hij leek voorbestemd voor een leven als boomsnoeier, net als zijn vader. Maar Kendji Girac groeide dankzij The Voice uit tot een Franse muzikale ster – de vedette van de Roma-gemeenschap. Een leven als een droom, tot hij plots een kogel in de borst kreeg.

 

Meer krantenkoppen in België

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Dönerflatie’ laat Duitse politiek niet koud

De Duitse bevolking is bezorgd om de stijgende prijs van haar kebab. Dat merken ze tot in het Duitse parlement, waar de partij Die Linke een ‘dönerpreisbremse’, prijsplafond, op tafel wil leggen. “De kwestie is voor jonge mensen op dit moment net zo belangrijk als waar ze gaan wonen wanneer ze het huis uitgaan.”

Lees meer »

Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist?

Van 1 juli tot en met 12 augustus kan je opnieuw zeven maandagavonden terecht in Tuin CC Scharpoord van Knokke-Heist voor de gratis Parkies-concerten. Op maandagavond 5 augustus is er opnieuw een Parkies XL-optreden.??
The post Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Dat zei hij tijdens een interview met zender CNN. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

Lees meer »

U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi

Op het 36ste én laatste Lentetornooi van KVC Ichtegem viel bijzonder leuk nieuws te rapen. De U10 van trainer Siemen Verstraete kroonde zich er namelijk tot winnaar.
The post U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

“Pinokkio had een moedervlek op nét dezelfde plaats als Bernard”: onze man speurt voor de laatste keer mee naar ‘De Mol’

Moneytime in ‘De mol’, want zondagavond wordt de finale uitgezonden. Wie is de saboteur en wie wint het spel? Wat zegt het geldspoor? En hoe zorgt een eerder seizoen ervoor dat één kandidaat wel héél verdacht wordt? Onze man, die heel het seizoen lang zijn speurneus liet snuffelen, schuift zijn ultieme hoofdverdachte naar voor in aanloop naar de apotheose. “De

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »