VN trekt aan alarmbel: “Meer dan 50.000 vluchtelingen in eigen land door gevechten in Ethiopië”

Meer dan 50.000 mensen zijn ontheemd door gevechten in het noorden van Ethiopië, dat hebben de Verenigde Naties gemeld. 10 dagen geleden zijn er opnieuw gevechten uitgebroken tussen strijders uit de regio’s Tigray en Amhara. De opflakkering van geweld leidt tot internationale bezorgdheid. 

Meer krantenkoppen in België

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Bokstenoren kort van stof, tijdens confrontatie gunt Fury de Oekraïner geen blik

Nog twee keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Vanavond tekenden de boksers al heel even present tijdens de persconferenties, maar daar

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »