VN trekt aan alarmbel: “Meer dan 50.000 vluchtelingen in eigen land door gevechten in Ethiopië”

Meer dan 50.000 mensen zijn ontheemd door gevechten in het noorden van Ethiopië, dat hebben de Verenigde Naties gemeld. 10 dagen geleden zijn er opnieuw gevechten uitgebroken tussen strijders uit de regio’s Tigray en Amhara. De opflakkering van geweld leidt tot internationale bezorgdheid. 

Meer krantenkoppen in België

Zeven zomerbars om met je kinderen te ontdekken

Niets zo heerlijk als op een gezellig terrasje te zitten en de kinderen op de achtergrond te horen joelen en gillen van plezier. Maar een zomerbar mét entertainment voor de kinderen is niet altijd zo vanzelfsprekend zo blijkt, zelfs niet in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Daarom zetten wij enkele leuke zomerbars op een rij, waar er genoeg

Lees meer »

“Er werd gesproken over mogelijke represailles”: ‘klokkenluider’ was lange tijd bang om beelden van Charlotte Dujardin te delen

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de sport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »