Twee jaar na Tigray-conflict is Ethiopië opnieuw decor van burgeroorlog: “Iedereen wordt geviseerd”

In Ethiopië zijn de herinneringen aan het conflict in de regio Tigray, waar tussen 2020 en 2022 naar schatting 600.000 mensen stierven, nog vers. Intussen wordt het land geteisterd door een nieuwe, bloedige burgeroorlog in de regio Amhara. “We zijn allemaal bedrogen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jonas Vingegaard eindelijk geopereerd aan sleutelbeen na zware crash: “Niet duidelijk hoe lang zijn herstel gaat duren”

Vijf dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland is Jonas Vingegaard (27) eindelijk geopereerd aan zijn sleutelbeen. De Deense tweevoudig Tourwinnaar kan aan zijn herstel beginnen, maar vertoefde tot nu toe nog in het Spaanse ziekenhuis. “Ik zou naar daar willen gaan, kijken hoe het met hem gaat”, vertelt Nathan Van Hooydonck in wielerpodcast ‘Wuyts en

Lees meer »

“Mijn dochter was open, spontaan en een knuffelaar, dat is compleet veranderd”: papa van meisje van 10 dat via Snapchat is misbruikt, doet zijn verhaal

"Open, creatief, spontaan, een knuffelaar: hoe mijn dochter voorheen was, dat is allemaal veranderd." Dat getuigt een vader nadat zijn dochter van 10 is gedwongen tot het maken van naaktbeelden via Snapchat door een man van 27 uit Kontich. De vader is tevreden dat de dader voor 7 jaar naar de gevangenis moet en hij is vooral blij dat de

Lees meer »

“Belangrijk voor mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben”: openbaar vervoer in Izegem wordt uitgebreid

Op vraag van het stadsbestuur komen er na de paasvakantie zes extra flexbushaltes voor het openbaar vervoer in Izegem. “Het gaat om haltes die in het oorspronkelijk openbaar vervoerplan niet meer bestonden, maar wel gelegen zijn op locaties vlakbij publieke voorzieningen of trekpleister”, klinkt het.
The post “Belangrijk voor mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben”: openbaar vervoer in Izegem wordt

Lees meer »

Familie Vanhoenacker al drie generaties marktkramer: “Alles verandert, maar de markt blijft bestaan”

April is ‘Maand van de Markt’, en dus mocht het ietsje meer zijn. We gingen voor een uitgebreide babbel langs bij fruithandelaar John Vanhoenacker, die in Blankenberge woont, maar vandaag treffen we hem op de woensdagmarkt in De Haan. Hij staat er samen met zijn vrouw Nathalie en zoon Rens, broer Jim en schoonbroer Vincent: een echt familiebedrijf, en dat

Lees meer »

KIJK. Angelina Jolie verschijnt vol trots samen met jongste dochter Vivienne (15) op rode loper van hun Broadway-musical

De jongste dochter van Angelina Jolie (48) lijkt in de voetsporen van haar mama te treden. Vivienne Jolie-Pitt (15) werkte mee aan de Broadway-musical ‘The Outsiders’, waar haar bekende moeder de hoofdproducer van is. Ze verschenen samen met de acteurs op de rode loper in New York. En natuurlijk waren alle ogen en camera’s gericht op Vivienne, die nog ietwat

Lees meer »

Voor koopkracht een zegen, voor concurrentie een vloek: experts pleiten voor aanpassing van automatische loonindexering

Voor de ene een zegen, voor de ander een vloek. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat de lonen, uitkeringen en pensioenen in ons land automatisch de inflatie volgen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Professor en econoom Gert Peersman (UGent) pleit voor een afschaffing van het huidige systeem. Maar hoe? Wij bespreken drie alternatieven.

Lees meer »

Vandalen villen bomen aan jeugdcentrum in Houthulst: “Een van de bomen zal het niet overleven”

Aan het jeugdcentrum in de Jonkershovestraat in Houthulst, bij de lokalen van de plaatselijke Chiro, werden verschillende bomen ontschorst. Een volwassen begeleider van Chiro Houthulst ontdekte vrijdagavond dat er bomen gevild waren. “Een paar bomen zijn toegetakeld. Een van die bomen zal het niet overleven. Heel jammer, want die bomen hebben hier echt wel hun nut”, zucht Edwin.
The post

Lees meer »

Betere terugbetaling treinabonnement voor 100.000 pendelaars

Werknemers die de trein nemen naar het werk en geen recht hebben op een derdebetalersregeling, zullen vanaf deze zomer minder moeten betalen voor hun treinabonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft daarvoor maandagavond een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) goedgekeurd, zo zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) deze ochtend.

Lees meer »

Lonkt na de promotie een Chinese overname voor Beerschot?

De schlager ‘Op ’t Kiel is het carnaval’ zal weer in de hoogste klasse klinken. 1A is met Beerschot een stukje historisch voetbalerfgoed rijker, maar al snel rijst de vraag hoe lang de houdbaarheidsdatum nu zal zijn. Analyse van een mirakelpromotie met erg hoge hordes om naar een stabiele eersteklasser uit te groeien: komt de overname uit Aziatische hoek snel

Lees meer »

Matthieu Bonne, na 5 dagen ziekenhuis en 7 kilo magerder, over zijn allereerste mislukte recordpoging: “Ik ben alweer even gaan fitnessen, voorzichtig”

Duursporter Matthieu Bonne (30) heeft voor het eerst in zijn waanzinnige carrière moeten opgeven tijdens een van zijn vele bovenmenselijke uitdagingen. Het lopen van ruim vier marathons per dag, gedurende zes dagen én nachten na elkaar, zou zijn derde wereldrecordpoging zijn geweest in één jaar. Is de opgave al doorgedrongen, en wat met zijn lijf? “Ik dacht vooraf nog: misschien

Lees meer »