Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie

Een 30-jarige man uit Menen moet zes maanden de cel in voor weerspannigheid. Hij beweerde dat hij zich gewillig overgaf aan de politie, maar dat die hem toch hard aanpakten. De man verzette zich daarop zo hevig dat twee inspecteurs gewond raakten.

De beklaagde K.V.L. trok op 27 januari in dronken toestand naar het huis van zijn ex. Volgens zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke wou hij hun relatie een laatste kans geven. Er ontstond echter een hevige discussie waardoor de vrouw de politie belde.

“Mijn cliënt ging met uitgestoken polsen op hem af, maar omdat ze hem kenden werd hij toch hardhandig tegen de combi geduwd en gefouilleerd”, zei meester Vandemeulebroucke. “Intussen stak zijn ex haar middelvinger op en lachte ze hem uit.”

Alcoholprobleem

V.L., die op dat moment nog een enkelband droeg, ging door het lint en schopte wild om zich heen. Twee inspecteurs waren respectievelijk vijf en zes dagen arbeidsongeschikt. Ze moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. “Het is heel snel gegaan en ik was redelijk dronken”, zei V.L. zelf op zijn proces. Hij gaf aan dat hij graag aan zijn alcoholprobleem zou werken, maar de rechter legde de man een effectieve straf op, geen voorwaardelijke.

The post Man (30) uit Menen krijgt zes maanden cel voor weerspannigheid tegen politie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Nieuw veiligheidssysteem voor maffiabazen in gevangenis: constante cameraobservatie en bezoekverbod

Kopstukken van criminele organisaties of drugsbendes die in de gevangenis zitten, kunnen in bepaalde gevallen in een bijzonder veiligheidsregime worden geplaatst. Dan krijgen ze bijvoorbeeld constante cameraobservatie en een bezoekverbod. Het wetsontwerp werd woensdag goedgekeurd door het federaal parlement. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) vandaag aangekondigd.

Lees meer »

TTC Zandvoorde blikt tevreden terug op de interclubcompetitie

Bij TTC Zandvoorde werden de Vlaamse en Belgische kampioenen gelauwerd. De tafeltennisclub heeft tevens een goede interclubcompetitie achter de rug. “Alle dertien ploegen hebben de verwachtingen ingelost met volgend jaar drie teams in de nationale reeksen.”
The post TTC Zandvoorde blikt tevreden terug op de interclubcompetitie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars: “Wachten is verleden tijd”

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen. “Velen verkiezen de kwaliteit van een lokale handelaar, maar niet ten koste van hun tijd.”
The

Lees meer »

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

Cercle Brugge verslaat Antwerp met 1-2

Antwerp is nog niet bekomen van de opdoffer in de bekerfinale. De Great Old verloor zondag op de Bosuil op de achtste speeldag van de Champions’ Play-offs met 1-2 van Cercle Brugge en mag zo goed als zeker een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. De uittredende landskampioen staat nu zesde met 29 punten, op vijf punten van het

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »