Hoe zeldzaam is het dat vrouwen hun partner doden? Criminologe: “Zo opmerkelijk dat we het verder gaan onderzoeken”

Dat een vrouw haar man doodt, is zeldzaam. En toch gebeurde het maandag in Burcht en vorige week in Gent. “Het is zo opmerkelijk dat we het verder gaan onderzoeken”, zegt criminologe Anne Groenen.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje, Slovenië en Ierland gaan Palestina als staat erkennen – Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren” –

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-MARSEILLE (21u). De Ketelaere aan de aftrap

Het Atalanta van Charles De Ketelaere wist een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch tegen Marseille. Het werd 1-1 na een doelpunt van Scamacca, Mbemba maakte gelijk voor de Franse traditieclub. Lukt het De Ketelaere & co om in eigen huis te winnen van Marseille? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 12 mei

Lees meer »