Fioré Majewski doet titeldroom herleven bij KVK Westhoek

Door de nipte overwinning op het veld van KFC Wambeek-Ternat en het gelijkspel van eerste achtervolger VW Hamme staan de jongens van coach Bram Lucker opnieuw aan de leiding in derde amateur A. Winst in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Erpe-Mere United betekent de titel en een terugkeer naar tweede amateur voor KVK Westhoek.

De held van de wedstrijd van vorig weekend was ongetwijfeld de achttienjarige Fioré Majewski. Amper één minuut nadat hij inviel voor de geblesseerde Julian Michel scoorde hij het winnende doelpunt. “Het is de eerste keer dat ik in een competitiewedstrijd mag meespelen met het eerste elftal”, vertelt de Poelkapellenaar. “Toen ik scoorde, realiseerde ik me helemaal niet dat mijn doelpunt zo belangrijk zou zijn. Ik ben vooral blij dat ik het team geholpen heb met mijn treffer, want onze overwinning was een collectieve prestatie. Ook onze doelman heeft een groot aandeel in de overwinning, want hij speelde een dijk van een wedstrijd. Nu is het belangrijk dat we verder bouwen op deze overwinning en zondag in eigen huis de klus afmaken tegen Erpe-Mere.”

Speler of supporter?

Of hij komend weekend opnieuw de wedstrijdselectie zal halen, weet de jonge aanvallende middenvelder nog niet. “Ik ben daar niet mee bezig, want dat is de taak van de trainer”, blijft hij rustig. “Ik blijf hard werken en wil zeker geen stappen overslaan. Naast mijn schoenen gaan lopen omdat ik een belangrijk doelpunt scoorde, doe ik zeker niet. Ik weet maar al te goed dat ik nog veel kan leren en progressie moet maken om een basisspeler te worden. Uiteraard zou ik er zondag heel graag bij zijn, maar als ik niet op het veld sta of op de bank zit, zal ik als supporter langs de lijn de jongens aanmoedigen.”

Eind vorig seizoen werden nog grote vraagtekens geplaatst bij de toekomst van de club na de afgesprongen fusie met Sassport Boezinge, maar trainer Bram Lucker stelde samen met het bestuur een kern samen die straks het orgelpunt kan plaatsen na een knap seizoen. “Uiteraard gelooft iedereen in de titel”, besluit Fioré Majewski. “Het belooft zondag een spannende wedstrijd te worden. Ik hoop dat mijn doelpunt en onze overwinning van vorig weekend voor voldoende vertrouwen zorgen om de mindere periode waarin we zaten achter ons te laten en die verdiende titel te pakken.” (PDC)

Zondag 28 april om 15 uur: KVK Westhoek – Erpe-Mere United.

The post Fioré Majewski doet titeldroom herleven bij KVK Westhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A)

Op zondag 28 april beleefde Wout Cappelle ongetwijfeld zijn meest memorabele voetbalwedstrijd. Jong Male moest de derby winnen om zich tot kampioen te kronen, Daring Brugge diende één punt te oogsten om de degradatiebarrage te ontlopen.
The post Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische vertegenwoordiger versnippert VN-handvest na resolutie over toetreding van Palestijnse staat

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een nieuwe resolutie goedgekeurd rond de toelating van een Palestijnse staat tot de VN. Een symbolische resolutie, want enkel de VN-Veiligheidsraad kan een nieuw lid officieel goedkeuren. Even symbolisch versnippert de vertegenwoordiger van Israël het handvest van de VN. "Het zijn jullie die dit handvest versnipperen", klinkt het.

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »