De sticker die het fietsdieven extra moeilijk moet maken

De verschillende ministers van Mobiliteit in ons land lanceren dinsdag officieel de MyBike-sticker.

 

Meer krantenkoppen in België

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een wespenfobie?

“De Aziatische hoornaar wordt het zichtbaarste insect in Vlaanderen”, zo stelden onderzoekers afgelopen weekend over de invasieve exoot. Straffer: volgens de wetenschappers hebben we de strijd tegen de forse wesp verloren. Wat betekent dat voor Vlamingen die lijden aan een wespenfobie of spheksofobie? Hoe kijken zij naar deze evolutie? En hoe bereiden ze zich voor op de zomermaanden?

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Hij is meerdere keren lastiggevallen door die cameravrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerdere deze week was er al een incident, zo blijkt nu uit deze reconstructie.

Lees meer »

Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land

Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur

Lees meer »