Alcoholvrij bier zit in de lift in België: toename van bijna 25 procent op twee jaar

Op twee jaar tijd is de categorie van non-alcoholische bieren met 24,3 procent gestegen in België. Dat blijkt uit cijfers die zijn meegedeeld tijdens een persvoorstelling van bierreus AB InBev, die in 2023 goed was voor 60 procent van de markt van alcoholvrij bier in België. 

Meer krantenkoppen in België

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer

Lees meer »

Broers met KM Torhout B naar derde provinciale

Het is KM Torhout B gelukt om al in zijn tweede bestaansjaar via de eindronde te promoveren naar de derde provinciale afdeling. Twee broers hadden een niet te onderschatten aandeel in het succes: Guillaume Vereecke en vooral zijn oudere broer Gaudric. Laatstgenoemde heeft alle matchen gespeeld.
The post Broers met KM Torhout B naar derde provinciale appeared first on

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Sofie (48) zoekt vrijwilligers voor plantjesweekend van Kom op tegen Kanker: “We gaan voor 1.500 azalea’s”

Sofie Coudyzer is nu al op zoek naar vrijwilligers voor het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker in september. “Omdat het niet gemakkelijk is om voldoende mensen te vinden die in dat weekend zich een halve, hele, twee of drie dagen willen vrijmaken om azalea’s voor het goede doel te verkopen op een of andere locatie in Lendelede”, zegt Sofie,

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »