18-jarige jongeman die na zware botsing even in levensgevaar verkeerde, is profvoetballer van RWDM

Een week geleden botste een personenauto frontaal met een vrachtwagen op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. De bestuurder van de auto verkeerde toen even in levensgevaar, maar overleefde de klap wel. Nu blijkt dat de bestuurder van de wagen de 18-jarige profvoetballer Frederic Soelle Soelle was.

 

Meer krantenkoppen in België

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Kan Merlier nog eens scoren in biljartvlakke etappe?

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

“Misschien willen ze hem laten boeten voor wat hij heeft gedaan”: is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd?

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering?

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »