Netbaltoernooi VIBSO verhuist naar Waregem Expo

Op dinsdag 23 april organiseert de Sint-Paulusschool Campus VIBSO haar bekende Netbaltoernooi voor scholen uit het buitengewoon onderwijs. Voor de 26ste editie wordt er voor het eerst naar Waregem Expo verhuisd.

Waregem Expo

“Het VIBSO Netbaltoernooi is een mooie traditie waarbij verschillende scholen uit de regio het tegen elkaar opnemen”, duidt directeur Xavier De Jaegher. “Sinds 1997 prijkt ons initiatief op heel wat kalenders. Na onze zilveren 25ste editie van vorig jaar werd er beslist om het toernooi een extra impuls te geven. Met de steun van Lions Club Waregem, G-Sport Vlaanderen en Moev vindt ons evenement voor het eerst plaats in Waregem Expo.”

Vroeger werd er op woensdag genetbald, dit jaar wordt er voor het eerst op dinsdag om de felbegeerde trofeeën gestreden. “Zo kunnen de leerlingen een volledigedag ondergedompeld worden in de wereld van het netbal. We verwachten hier een dertigtal ploegen met in totaal 200 deelnemers.”

BUSO Emmaüs Machelen, BUSO Onze Jeugd Roeselare, Sint-Vincentius Anzegem, Sint-Paulusschool campus VTI Waregem en campus College Waregem, BLO De Klimop Zwevegem, BLO De Kim en De Sam uit Deerlijk en het organiserende VIBSO zijn al zeker van de partij.

Soort volleybal

Netbal mag je gerust het kleinere broertje van volleybal noemen. Beide sporten gebruiken hetzelfde net, dezelfde belijning en dezelfde bal. Het grote verschil is dat er bij volleybal getoetst wordt, bij netbal mag je de bal vangen voor je die naar een teamgenoot speelt of over het net gooit.

Een ploeg bestaat normaal uit zes spelers. Maar met een systeem van wisselspelers kunnen er tijdens een match meerdere ploeggenoten aan het spel deelnemen. Het organiserende VIBSO kijkt alvast uit naar de sportieve topdag in de Expohal.

The post Netbaltoernooi VIBSO verhuist naar Waregem Expo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Volkstuintjes zijn weer in, en niet enkel om te tuinieren: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Advocaten van Trump leggen Stormy Daniels op de rooster: “Ik tekende contract niet voor het geld, maar uit veiligheid”

Voormalig pornoster Stormy Daniels zet vandaag haar getuigenis verder in een spraakmakend proces tegen de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Ze wordt Daniels door de advocaten van Trump op de rooster gelegd, nadat ze dinsdag in geuren en kleuren vertelde over hun seksuele affaire. “Jullie zullen veel onthullingen te horen krijgen vandaag”, zei Trump vastberaden bij zijn aankomst aan de rechtbank.

Lees meer »

Hoe (on)veilig is Kortrijk na tweede melding van groepsverkrachting in paar dagen? “Aan alle slachtoffers van seksueel geweld, we horen u”

Wat is er aan de hand in Kortrijk? Nadat dit weekend een meisje van 17 door drie mannen werd verkracht in het Astridpark, kwam vandaag aan het licht dat enkele weken eerder ook in het ‘Kabouterbos’ een groepsverkrachting plaatsvond. Het roept bij steeds meer inwoners de vraag op waar het heen gaat met de veiligheid in hun stad. We gaan

Lees meer »

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Hoe Cian Uijtdebroeks zich op Tenerife klaarstoomde voor de grote tijdrit in de Giro: “We moesten hem afremmen”

Gevraagd naar zijn grootste manco als ronderenner, hoeft Cian Uijtdebroeks (21) niet lang na te denken. Een goede tijdrit is waar het het jonge Belgische rondetalent aan ontbreekt. Zelfs al werd hij als junior nog Europees kampioen in de discipline. Maar dat was toen. Als er één team in het peloton van Uijtdebroeks een betere tijdrijder kan maken, dan wel

Lees meer »

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »