In opspraak geraakte BBC-nieuwslezer Huw Edwards stapt op: “Op advies van zijn artsen”

Huw Edwards, een voormalige presentator van de BBC, heeft na veertig jaar dienst ontslag genomen bij de Britse openbare omroep. Dat meldt de BBC. De man raakte vorig jaar verzeild in een schandaal, nadat hij ervan werd beschuldigd een minderjarige te hebben betaald voor expliciete foto’s.

 

Meer krantenkoppen in België

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan NSC-leider Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon”

Het KMI voorspelt dit pinksterweekend regen en onweersbuien in het hele land. West-Vlaanderen blijft echter gespaard. “Hoe verder richting het westen, hoe zonniger het wordt”, voorspelt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.
The post Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »