Deze zomer is het feest in het Brugse Minnewaterpark: “Voor nog meer beleving gaan we festivalsite uitbreiden”

Op zaterdag 29 juni vindt de 33ste editie van Feest in ’t Park plaats in Brugge. Meteen is dat ook het startschot van de zomer in het vernieuwde Minnewaterpark. Dit gratis mondiale festival, dat heel wat verschillende culturen samenbrengt, palmt voor het eerst ook een deel van het aanpalende Bargeplein in.

“De festivalsite wordt uitgebreid om nog meer beleving en gezelligere eetplaatsjes op de vernieuwde terrasjes in het Minnewaterpark en langs het romantische Minnewater te creëren”, zegt Franky Demon, voorzitter Brugge Plus.

Wereldmuziek en kinderanimatie

Geen Feest in ’t Park zonder wereldmuziek, en daarvoor zorgen grote nationale en internationale artiesten, onder wie de Oekraïense band GO_A, bekend van het Eurovisiesongfestival. Uitkijken is het ook naar Reinel Bakole, Think Of One, Omiri en Brazzmatazz. Tussendoor en om af te sluiten zorgt het Brugse dj-collectief Team DAMP voor aanstekelijke reggaevibes.

Voor deze editie wordt er ook uitgepakt met het nieuwe kinderdorp, de wereldavonturenweide in samenwerking met Skriewer. De kinderen kunnen er kennismaken met andere culturen en al spelend op zoek gaan naar wat ons verbindt en hoe we beter kunnen samenwerken.

Duurzaamheid centraal

Feest in ’t Park plaatst duurzaamheid centraal, en deze keer in het bijzonder de doelstelling ‘Partnerschap om duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken.’ Concreet heeft Stad Brugge sinds 2020 een mondiaal partnerschap met Ebolowa in Kameroen.

Op de wereldmarkt lichten meer dan 30 mondiale organisaties en NGO’s toe hoe ze zich dagelijks inzetten voor duurzame projecten en kan het publiek bij hen producten kopen.

“Het partnerschap met Ebolowa en de presentatie van diverse mondiale organisaties op Feest in ’t Park tonen aan dat we meer dan ooit onderling met elkaar verbonden zijn en we samen globale uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede en ongelijkheid moeten aanpakken”, weet burgemeester De fauw.

De toegang tot Feest in ’t Park en alle activiteiten zijn gratis. Info: www.feestintpark.be

The post Deze zomer is het feest in het Brugse Minnewaterpark: “Voor nog meer beleving gaan we festivalsite uitbreiden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De wijze raad van Carl Gustaf aan Frederik en de casual look van Letizia

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft als ouderdomsdeken onder de Europese monarchen een wijze raad gegeven aan zijn “jongste” collega, de Deense koning Frederik. Hij adviseerde hem hoe hij op een eenvoudige manier het leven als vorst lichter kan maken. De Spaanse koningin Letizia koos voor een casual look bij een herdenkingsplechtigheid. En in Luxemburg was er een verjaardagsfeestje. Dit

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »

Is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd? Speurders zetten alles op alles om de “vijanden van de staat” te vatten

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering? “Misschien willen ze

Lees meer »

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Jacques Vermeulen exposeert

Van donderdag 16 tot zondag 19 mei organiseert kunstfotograaf Jacques Vermeulen (56) zijn eerste solotentoonstelling in Antwerpen. In zijn werk laat hij zich vaak inspireren door de zee en daarmee viel hij al meermaals in de prijzen.
The post Jacques Vermeulen exposeert appeared first on KW.be.

Lees meer »