“Weer iemand die denkt dat de Belgische afscheiding in 1830 viel”

Was het nu 1830 of 1839? De Nederlandse premier Mark Rutte koos resoluut voor dat laatste moment als ogenblik waarop België afgescheiden werd van Nederland.

 

Meer krantenkoppen in België

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Grijs begin van de dag, later meer opklaringen

Het is zaterdagochtend grijs, met eerst nog wat lichte regen aan de Franse grens. Wegens de dikke mist geldt er tijdens de ochtend code geel in het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog met in de loop van de namiddag enkele opklaringen. In de oostelijke helft van het land kunnen wel weer intense (onweers)buien plaatsvinden. De maxima

Lees meer »

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet

Op donderdag 9 juni verzamelde beweging.net Roeselare voor de jaarlijkse Rerum Novarumviering. Tijdens de viering werd onder meer Eric Delzeyne in de bloemetjes gezet, voor zijn engagement van meer dan 60 jaar bij beweging.net.
The post Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie en organisatie Flanders Open Rugby gaan voor nultolerantie: “Grootste drugscontroles ooit”

De politie van Dendermonde gaat grote drugscontroles houden als de 102 rugbyploegen aankomen voor de 30ste editie van het Flanders Open Rugby tornooi. Op het terrein zelf zullen ook agenten in burger controleren op drugsbezit en drugshandel. Zo’n grote drugscontrole is een primeur voor het jaarlijkse rugbytornooi en het festival. "Die is nodig omdat de drugswetgeving in het thuisland van

Lees meer »