RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs”

Twee wedstrijden voor het einde doet RC Bissegem nog mee voor een eindrondeticket. Het zag er aanvankelijk toch helemaal anders uit. Na de eerste periode had Racing amper vier punten gesprokkeld, stond het afgetekend op de allerlaatste plaats. Pas toen Pascal De Vreese zijn voorganger Claude De Weirdt aan het sportieve roer kwam aflossen, kwamen de blauwhemden weer tot leven.

RC Bissegem is al elf wedstrijden ongeslagen en opgeklommen naar de zesde plaats in de stand op amper één punt van de nummer vijf FC Marke en op twee punten van de nummer vier SV Moorsele. Vorige speeldag won Racing met afgetekende 5-1 cijfers van de nummer drie Club Roeselare. RC Bissegem is dus nog lang niet uitgeblust. En maar goed ook, want komende zondag is er de belangrijke wedstrijd op FC Marke. Wie wint, steekt zijn hand uit naar een eindrondeticket.

Slechte start

Wie straks als winnaar uit de strijd komt, is vooraf moeilijk te zeggen. Beide ploegen zijn goed bezig. De vorm van de dag en het thuisvoordeel zullen mogelijk bepalen wie van beide aanspraak kan maken op de zege en het bijhorend ticket voor de eindronde. “Na afloop van de eerste periode zaten we reeds met anderhalf been in derde provinciale”, blikt Andries Vereecke terug. “Achttien wedstrijden later maken we zelfs nog kans om te promoveren naar eerste. Gek hoe het in voetbal plots helemaal kan veranderen. De competitiestart draaide volledig in de soep, niet omdat we toen zo slecht aan het spelen waren maar alles zat toen tegen.”

Kentering

En plots kwam Pascal De Vreese aan het sportieve roer en sloeg de vlam in de Bissegemse pijp. “Je kan niet ontkennen dat Pascal voor de kentering heeft gezorgd”, vervolgt de 30-jarige Andries Vereecke. “Onze nieuwe sportieve baas vond meteen de juiste knop om onze motor naar een hogere snelheid te brengen. Binnen de kortste tijd geraakten we uit de degradatiezone en nu kunnen we zelfs nog een prijs pakken. Ondertussen ben ik bezig aan mijn laatste wedstrijden. Eindigen met een prijs zou voor mij een passend afscheid zijn van RC Bissegem en het voetbal in het algemeen.” (AV)

Zondag 21 april 15 uur: RC Bissegem – FC Marke

The post RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Grote tuin en kleine kinderen? Dan is het niet zonder risico om mee te doen aan ‘Maai mei niet’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »

“Ik mis de adrenaline”: drie jaar na haar verplicht pensioen maakt politieke pitbull Linda De Win haar tv-comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst. “Ik had me voorgenomen: als er in

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »