“Ze werkte samen met haar vader om iedereen te bedotten”: tien maanden celstraf met uitstel voor ‘Temptation’ Megan

OnlyFans-ster Megan Desaever (24) en haar vader zijn voor de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan sociale fraude en gesjoemel met coronapremies in hun voormalige horecazaak Carlito’s in Oostende. De deelneemster van ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ speelde stroman voor haar vader, die na een eerdere veroordeling geen horecazaken meer mocht runnen. Dat levert haar nu tien maanden celstraf met uitstel op. Ze moet ook een aanzienlijk bedrag terugbetalen.

De Oostendse realityster is nog maar 24 lentes jong, maar de Oostendse houdt er een opvallend luxueus leven op na en deelt dat maar al te graag met haar 230.000 volgers op Instagram. Maar begin vorig jaar kwam ze in opspraak door in een Nederlandse podcast openlijk toe te geven dat ze geen belastingen betaalde op haar OnlyFans-inkomsten.

Het gerecht opende prompt een fiscaal onderzoek, maar op dat moment liep al een ander onderzoek naar onregelmatigheden in de voormalige sportsbar Carlito’s van haar vader K. (54) in de Van Iseghemlaan in Oostende.

Beroepsverbod

K. liep in het verleden al 35 veroordelingen op, waaronder meerdere voor sociaalrechtelijke inbreuken in zijn vroegere horecazaken in Oostende. In november 2018 kreeg hij naast acht maanden cel ook twee jaar beroepsverbod opgelegd.

Toen hij vrijkwam uit de gevangenis, legde hij dit beroepsverbod gewoon naast zich neer. De man werd immers opnieuw gespot terwijl hij aan de slag was in Carlito’s, dat in februari vorig jaar uiteindelijk failliet werd verklaard.

Stroman

Hoewel hij de plak zwaaide in de bar, bleek niet K. maar zijn dochter Megan op papier de zaakvoerder van Carlito’s. Zo kon hij zijn beroepsverbod op een handige manier omzeilen. Megan werd twee keer verhoord door de politie en gaf toe dat ze in ruil voor een ‘zakcentje’ als stroman optrad voor haar vader.

“Op papier werkte ik er als zelfstandige, maar eigenlijk deed ik er niets”, verklaarde ze tijdens een verhoor op 8 juli 2021. Maar de schending van het beroepsverbod van K. bleek nog maar het topje van de ijsberg.

Coronapremies

Verder onderzoek wees uit dat vader en dochter ook sjoemelden met coronapremies. K. incasseerde 32.291 euro overbruggingskrediet voor zelfstandigen, terwijl hij door zijn beroepsverbod geen zaak mocht runnen. Megan ontving hetzelfde bedrag, terwijl ze de zaak in de praktijk niet runde. Megan ontving ook een ten onrechte een coronahinderpremie van 21.863 euro, die ze vervolgens doorsluisde naar de rekening van haar vader.

Volgens het gerecht speelden vader en dochter onder een hoedje. “Ze hebben samengewerkt om iedereen te bedotten”, sneerde de arbeidsauditeur tijdens de pleidooien vorige maand. Maar Megan beweerde dat ze door haar vader in de val werd gelokt.

“Ze was jong, naïef en onbezonnen”, pleitte advocaat Victoire Desmet. “Haar vader chanteerde zijn oudste dochter emotioneel en zette haar onder druk om de zaak op poten te zetten. Maar ze wou dit niet.”

Riante levensstijl

K. ontkende op zijn beurt dat hij zijn beroepsverbod wou omzeilen. “Hij had zelfs geen kennis van dergelijk verbod”, pleitte zijn advocaat. “Hij kreeg dit bij verstek opgelegd, een jaar na de overname van de zaak door zijn dochter.” Nochtans werd het vonnis begin 2019 persoonlijk aan K. betekend.

De arbeidsauditeur plaatste voorts ook vraagtekens bij de riante levensstijl van Megan. “Dat zogezegde zakcentje moeten we met een grote korrel zout nemen. Ze heeft duidelijk voordeel gehaald uit de situatie. Ze heeft geen enkel schuldinzicht.”

Illegale constructie

Megan vroeg net als haar vader tevergeefs de vrijspraak. Maar volgens de rechtbank wist Megan maar al te goed dat haar vader geen zaak meer mocht runnen. “De uitbating van Carlito’s berustte op een illegale constructie, waarbij Megan Desaever wetens en willens stroman was van haar vader”, klonk het in het vonnis.

Megan kreeg vrijdag tien maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 8.000 euro, de helft met uitstel. Haar vader kreeg vijftien maanden cel en 8.000 euro boete, beide effectief. Een nieuw beroepsverbod kreeg hij niet. Samen moeten ze ook ruim 86.000 euro aan onterecht ontvangen premies subsidies terugbetalen.

Temptation Megan werd intussen persoonlijk failliet verklaard. Curator Chris Vandierendonck stelde zich burgerlijke partij in de zaak voor een bedrag van ruim 45.000 euro. De rechtbank kende vrijdag een euro voorlopige schadevergoeding toe. Het fiscaal onderzoek naar Megan Desaever is intussen nog lopende.

The post “Ze werkte samen met haar vader om iedereen te bedotten”: tien maanden celstraf met uitstel voor ‘Temptation’ Megan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als Fredberg vindt dat Riemer niet langer voldoet, gaat hij hem dan ook doorsturen?”: ‘vier-nul’ over de ‘vage’ Deense relatie bij Anderlecht

De disasterclass van Anderlecht tegen Club Brugge zindert na. In VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ worden de pijlen gericht op Brian Riemer, zondag tactisch in het hemd gezet door zijn concullega Nicky Hayen. Marc Degryse: “Bij de fans heeft hij geen punten gescoord en bij velen worden zijn capaciteiten in twijfel getrokken. De vraag is nu: ‘hoe ziet Fredberg dat?’ Want die band

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Macron en Scholz “diep bezorgd” over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

Joost Klein (26) moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisiesongfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is ode aan mijn oma”

Jens Detollenaere (35) schopte het vier jaar geleden tot in de halve finale van het populaire tv-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu heeft de Dentergemnaar nog meer zoets in petto met zijn eerste bakboek ‘Château Gâteau’. Daarin koppelt hij taarten aan de juiste wijnen.
The post Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is

Lees meer »