Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht haar hart spreken: “Zoals elke banneling moest ik vechten om geaccepteerd te worden.” 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand”

Op de vooravond van het nieuwe volleybalseizoen zijn de dames van Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer. Evelien De Vrieze loodste Menen vorig seizoen van Promo 4 naar Promo 3.
The post Dames van volleybalclub Decospan Menen nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer: “Zoeken nog ervaren iemand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Stad Wervik en brandweer Geluwe verrassen adjudant Dominique (66) en luitenant Luc (66) met een huldiging voor hun pensioen

De stad Wervik en de brandweerpost Geluwe verrasten adjudant Dominique Durnez en luitenant Luc Dorme met een huldiging in het stadhuis. Luc gaat eind juli met pensioen, hij wordt dan 67 jaar. Dominique (66) deed dat eind vorig jaar al. De zowat twintig brandweerlui uit de Gapersgemeente verliezen alvast twee sterke krachten.
The post Stad Wervik en brandweer Geluwe

Lees meer »