Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar groothertogin María Teresa ontdooit bij Filip en Mathilde

Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht haar hart spreken: “Ik heb leren begrijpen waarom ik dit temperament heb en heb me met mezelf verzoend.” 

Meer krantenkoppen in België

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

Boekvoorstelling ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ brengt nabestaanden samen: “Het voelt als een appreciatie”

Karel Cambien stelde op maandag 27 mei zijn boek ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ voor in hotel Damier. Voor de gelegenheid werden alle nabestaanden uitgenodigd, onder hen Freddy (77) en Patricia Braem (65), broer en zus van Boudewijn, redder van KVK. Exact 19 jaar geleden bezweek hij op 54-jarige leeftijd aan een hartinfarct op het oefenveld van de club. “Supporters

Lees meer »

Clep Fedasil in Hoogstade nodigt de buren uit

Op vrijdag 31 mei is het nationale burendag en de bewoners van Clep Fedasil in Hoogstade doen mee. “Omdat we nog geen opendeurdag hebben kunnen houden, heeft de buurt nog niet de kans gehad om ons te leren kennen”, zegt medewerker Amina Gigovic die met haar gezin in Hoogstade woont. Tussen 17 en 19 uur zijn alle inwoners van de

Lees meer »

Meerderheid even niet in aantal, maar toch overdracht padelgronden in Oostende dankzij oppositie

Voor het eerst deze legislatuur kwam de meerderheid in Oostende in de problemen: twee N-VA-schepenen verlieten de zitting, de meerderheid was niet in aantal maar de oppositie bleef zitten, onder meer om een grondenruil in het kader van de bouw van padelvelden te redden.
The post Meerderheid even niet in aantal, maar toch overdracht padelgronden in Oostende dankzij oppositie

Lees meer »

Klaasje was aanwezig, maar waar was Marthe? Achter de schermen bij het huwelijk van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »