Willem (21) neemt 5 zakjes ‘snus’ per dag, maar toxicoloog waarschuwt: “Kans op mondkanker neemt toe”

“Ik gebruik vier tot vijf zakjes ‘snus’ per dag. Soms brandt mijn tandvlees, maar na een tijd voel je dat niet meer.” Zowat iedere dag steekt Willem* (21) snus onder zijn bovenlip. Sinds oktober vorig jaar is dat middel verboden in België, maar hij koopt het illegaal in de nachtwinkel. Wat maakt snus zo verslavend? Is het minder schadelijk dan een sigaret? Toxicoloog Philippe Jorens vergelijkt en geeft tips. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren blikt terug op ‘Boer zkt Vrouw’

Komende zondag zien we in de laatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ hoe het vergaan is met de boeren die op zoek gingen naar de ware liefde. Voor Thomas Leplae oogde het alvast veelbelovend, met een romantische date in Noord-Frankrijk. Maar zijn ze nog samen?
The post “Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren

Lees meer »

Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk

Veel ploegen en veel supporters waren aanwezig voor het jeugdvoetbaltornooi van Deerlijk Sport. Enkel de zaterdagnamiddag zorgde een lange regenbui voor wat hinder.
The post Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.
The post Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen

Lees meer »

LIVE. Elke beller wint vanochtend 5 jaar lang concerttickets op Qmusic: nu al zes winnaars, luisteraar Brecht belde vanuit het ziekenhuis

Het is zover. Wie tussen 7 uur en 9 uur live in de ochtendshow van Maarten en Dorothee op Qmusic komt, wint 5 jaar lang concerttickets voor de zalen van Be•at. Daaronder vallen onder meer het Sportpaleis, de Lotto Arena en Vorst Nationaal. Al is het aantal tickets wel niet onbeperkt. Na bijna twee uur zijn er ondertussen al zes

Lees meer »

30ste Zomer van Antwerpen boort nieuw publiek aan met tv-acteurs, beats in een kerk en een ijsblok boven het Bonapartedok

Bij zijn dertigste editie pakt Zomer van Antwerpen uit met laagdrempelige en grootse attracties, zoals een lichtkasteel op het Operaplein of luchtacrobatie aan het MAS. Natuurlijk zijn er ook weer circus en theater, ditmaal zelfs met acteurs van het kleine scherm. “We willen steeds weer nieuwe bezoekers bereiken”, zegt programmator Patrick De Groote.

Lees meer »

Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »

Word jij ook gek van menselijke (smak-)geluiden? “Naar schatting lijden 5 op de 100 mensen aan misofonie” 

Misofonie is een aandoening waarbij menselijke geluiden zoals smakken en ademen agressie opwekken bij de patiënt. "Naar schatting lijdt wereldwijd 5 op 100 mensen aan deze psychische aandoening", zegt psychiater Damiaan Denys. "Ook al is de aandoening nog niet officieel erkend, de psychiatrische behandeling wordt in België wel terugbetaald bij een arts, psycholoog of specialist", zegt Clara Vanmuysen van CM

Lees meer »