VS vetoën Palestijns VN-lidmaatschap: “Verhinderen tweestatenoplossing die ze zeggen te steunen”

De Verenigde Staten hebben in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties donderdag hun vetorecht gebruikt tegen een volwaardig Palestijns lidmaatschap van de internationale organisatie.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kiev zegt Russisch grondoffensief bij Charkiv te hebben gestopt – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Bewoners houden traditie in ere aan kapelletje

De meimaand is traditioneel de Mariamaand, en dat is voor de buurtbewoners van de Gentstraat, Kortestraat en Oude Diksmuidse Boterweg niet anders. Jaarlijks komen ze bijeen aan het kapelletje van André Bostoen om samen de rozenkrans te bidden. Diaken Davy Verkest leidde de plechtigheid. Buurtbewoner Geert Debouver vertelt: “Het kapelletje werd na de Tweede Wereldoorlog
The post Bewoners houden

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Russische waanzin”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zaterdag zeker zes doden gevallen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne,

Lees meer »

Studenten die aan KU Leuven actie voeren voor boycot van Israël krijgen versterking van professoren

Verschillende professoren en medewerkers van de KU Leuven hebben gisteravond en vannacht hun solidariteit getoond met de actie van de Leuvense studenten die eisen dat de universiteit de samenwerking met Israëlische universiteiten stopzet. Enkele van hen hebben ook de nacht doorgebracht op de campus. De actie wordt gesmaakt door de actievoerende studenten: “Professoren die een stap vooruit zetten, zijn een

Lees meer »

Oktoberfest weert hit ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino na racistische incidenten: “Geen plaats voor die rechtse rotzooi”

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Lees meer »

Niet meer welkom op Oktoberfest, maar 23 jaar oude megahit van Gigi D’Agostino staat plots wel weer op nummer 1

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München weert dit jaar de meezinger ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino. Die beslissing volgt op het incident waarbij Duitse jongeren racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten. Door alle commotie staat het nummer na 23 jaar weer op nummer 1.

Lees meer »

Iconisch ‘Home Alone’-huis staat te koop voor bijna 5 miljoen euro

Geen kerst zonder ‘Home Alone’. Jaar na jaar kijken we op kerstavond naar de kleine Kevin, en hoe hij zijn wilde fantasie gebruikt om twee bandieten uit zijn huis te houden. Voor de echte superfans is er misschien nu nog meer goed nieuws: het wereldberoemde huis staat namelijk te koop. Al hangt daar ook wel een stevig prijskaartje van 5,25

Lees meer »