VS vetoën Palestijns VN-lidmaatschap: “Verhinderen tweestatenoplossing die ze zeggen te steunen”

De Verenigde Staten hebben in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties donderdag hun vetorecht gebruikt tegen een volwaardig Palestijns lidmaatschap van de internationale organisatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Bayern wil komst van Kompany dit weekend afronden, Guardiola zwaait met lof: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Bert Anciaux bracht echtgenote pas enkele weken geleden op de hoogte van misbruik als tiener: “Het was een soort tweede liefdesverklaring”

“Ik wilde geen geheimen hebben voor mijn vrouw, nu weet ze alles.” Ook de vrouw van Bert Anciaux (Vooruit) weet nog maar net dat hij als tiener misbruikt werd door een BRT-regisseur, een verhaal dat hij in de Senaat wereldkundig maakte. “Mensen noemen me nu moedig, maar het is absoluut niet moedig dat je daar 50 jaar over zwijgt.”

Lees meer »

Groep achter Sportpaleis vecht vergunning voor Hasseltse Corda Arena aan

De groep Be.at die onder andere het Sportpaleis en de Trixxo Arena uitbaat, heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor de Corda Arena in Hasselt. In die digitale arena kunnen grote internationale events en congressen gehouden worden. Be.at spreekt van oneerlijke concurrentie omdat er andere regels gelden voor de bouw van de nieuwe zaal op de Corda Campus. De uitbater

Lees meer »

Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de Verenigde Staten: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika: na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke jaren in zijn nieuw boek De laatste walvis.

Lees meer »