VS vetoën Palestijns VN-lidmaatschap: “Verhinderen tweestatenoplossing die ze zeggen te steunen”

De Verenigde Staten hebben in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties donderdag hun vetorecht gebruikt tegen een volwaardig Palestijns lidmaatschap van de internationale organisatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen

Team Belgium liet woensdag via X (het vroegere Twitter) weten dat Emma Meesseman samen met ruiter Jérôme Guéry de vlag van ons land zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Die vindt plaats nu vrijdag.
The post Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen appeared first

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »