Steekpartij aan Franse school: twee meisjes van 6 en 11 raken gewond, 14-jarig meisje krijgt hartstilstand door stress en sterft

In de Franse gemeente Souffelweyersheim, aan de grens met Duitsland, zijn gisteren twee meisjes van 6 en 11 jaar gewond geraakt bij een steekpartij in de buurt van hun school. De dader, een dertiger, werd kort na de feiten opgepakt. Door het incident moesten de leerlingen anderhalf uur binnenblijven. Een van hen, een 14-jarig meisje, is overleden nadat ze een hartstilstand had gekregen door de stress. 

Meer krantenkoppen in België

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert vindt zorgen om z’n gezondheidstoestand onnodig: “Alleen zijn hij en Paola nooit, zelfs niet in Frankrijk”

Eerder deze week werd koning Albert (89) onwel tijdens z’n verblijf in Zuid-Frankrijk en kwam hij lelijk ten val. Maar paniek is nergens voor nodig, vertelt een intimus aan onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Koning Albert zou vooral geschrokken zijn door de reacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. De gepensioneerde vorst is immers nooit écht alleen, zelfs niet op

Lees meer »

Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge

Op vrijdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, zijn de nieuwe regenboogbanken ingehuldigd op het Bargeplein in Brugge. Dit gebeurde op voorstel van gemeenteraadslid Karin Robert en Stad Brugge ging daar op in.
The post Regenboogbanken ingehuldigd op Bargeplein in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanklager van Internationaal Strafhof wil aanhoudingsbevel voor Israëlisch premier Netanyahu en Hamas-top: “Voldoende bewijs voor oorlogsmisdaden”

Karim Khan, de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), heeft een verzoek ingediend om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen premier Benjamin Netanyahu, en Yoav Gallant, de minister van Defensie van Israël. Volgens Khan zou er voldoende bewijsmateriaal zijn dat zij oorlogsmisdaden gepleegd hebben tegen de Palestijnen. Hij wil ook 3 Hamas-leiders aanhouden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.
The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is Usyk over twee weken geen onbetwiste bokskampioen meer? Oekraïner lijkt één titel af te staan na kamp tegen Fury

Bijna 25 jaar. Zo lang had de bokswereld al geen onbetwiste kampioen – iemand die in alle boksbonden de titel bezit – meer gehad. Oleksandr Usyk (37) schreef gisteren geschiedenis door Tyson Fury (35) te verslaan in een episch duel. Maar lang zal hij niet van zijn status kunnen genieten. De Oekraïner lijkt over twee weken al afscheid te moeten

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »