Slechts 45 fraudeonderzoeken naar sociale huurders in laatste half jaar

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Clubcoach Hayen riskeert nog schorsing met uitstel voor contact met bank na uitsluiting

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil een wedstrijd schorsing met uitstel en 500 euro boete voor Club Brugge-coach Nicky Hayen. Die werd zondag op bezoek bij RSC Anderlecht (0-1) uitgesloten, maar hield met een walkietalkie contact met de bank. Dat kan hem nu een straf opleveren. Hayen moet sowieso voor het Disciplinair Comité komen. De Clubcoach hoopt wel

Lees meer »

Het feestvarken wil geen cadeaus. Neem ik dan écht niets mee?

Voor deze rubriek luisteren we gesprekken af, checken we de mails die u ons stuurt, of pikken we iets op wat in de lucht hangt en distilleren we er een kwestie uit. Die leggen we voor aan drie redacteurs en lezers uit drie verschillende generaties. Deze week: op de uitnodiging staat “Geen cadeaus graag”, maar ik vind dat een verwarrende

Lees meer »

Nerdland Festival: “Ideaal voor mensen die wetenschap ademen of gewoon eens willen genieten van lezingen, workshops…”

Hoewel de weergoden hun wispelturig karakter lieten zien, werd er tijdens Nerdland Festival volop genoten. Nieuwe kennis werd opgestoken, nieuwe passies werden aangewakkerd en er werd hard gelachen met wetenschapsjokes van hoog niveau. De nerds lieten zich duidelijk niet afschrikken door een beetje regen. Meer dan 20.000 nieuwsgierigen zakten af naar Domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor een weekend vol wetenschap

Lees meer »

Speel eens trompet… op een fiets: De Zwaluw in Eernegem is de enige velofanfare in ons land

Met ‘Fietsen & Trompen’ wordt voor het eerst de geschiedenis van de fietsende fanfares beschreven. West-Vlaanderen speelde een belangrijk rol. “Meer dan 100 jaar geleden betoogden ze al voor fietspaden”, zegt Geert Vanmaeckelberghe. De traditie ging teloor na WO II. Op één West-Vlaamse uitzondering na: velofanfare De Zwaluw.
The post Speel eens trompet… op een fiets: De Zwaluw in

Lees meer »

ONZE OPINIE. “We bouwen aan coalities ‘of the willing’ voor Gaza, maar krijgen in eigen land de coalitie niet mee”

“Alexander De Croo (Open Vld) wil EU-landen verenigen om te spreken over de erkenning van Palestina als staat. De premier gelooft al langer in de samenwerking van Europese landen om méér impact te hebben. Zo wil hij dat ook voor een boycot tegen producten uit de bezette gebieden. Een coalitie van de welwillenden. ‘A coalition of the willing’. Maar we

Lees meer »

Nadat Geoffrey (36) in coma belandde door zware klap tijdens Gentse Feesten: koppel voor rechter wegens opzettelijke slagen en schuldig hulpverzuim

Het jonge koppel dat op de Gentse Feesten vorig jaar betrokken geraakte bij een vechtpartij met de Antwerpse ondernemer Geoffrey Ibens (36) verschijnt op 14 juni voor de rechter. De dertiger kreeg tijdens de schermutseling een ferme klap in het gezicht te verwerken waardoor hij in coma belandde. Hoewel de man van het koppel de slag toediende, mag ook zijn

Lees meer »