Republikeinse Huis-voorzitter duwt gaspedaal nu toch volledig in: Oekraïne steunen, ‘of Poetin marcheert door Europa’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

Vandaag officieel? Vincent Kompany geland in München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »

Christophe (43) is verzot op botsauto’s en beschikt over een unieke collectie: “Ik weigerde zelfs al een mooi bod van een Fransman”

Chroom, blitse kleuren en in-het-oog-springende koplampen? Christophe Vancoillie (43) beschikt in zijn loods niet over een collectie Amerikaanse sportwagens, maar over een verzameling van kleinere bolides. De man is compleet verzot op botsauto’s en heeft ondertussen enkele unieke exemplaren in zijn bezit. “Een Fransman bood flink wat geld voor de collectie, maar ik weigerde.”
The post Christophe (43) is

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

OVERZICHT. Spanje neemt 16-jarige Yamal mee

Het EK begint over enkele weken en de meeste landen hebben hun selectie al gelost. De selectie van bondscoach Tedesco is bekend, hieronder kan u de andere landen vinden. Benieuwd naar de selecties van de topfavorieten en underdogs van het EK 2024? Lees het hieronder in de liveblog!

Lees meer »

Jan Smit komt naar Gent, maar ook naar Lommel én Roeselare: “Mijn oma is er nu niet meer, maar tijdens het zingen van haar lied zal de dankbaarheid overheersen in plaats van de emotie”

Het voorbije voorjaar gaf Jan Smit al drie uitverkochte ‘Het Beste van Jan Smit’-theaterconcerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, het Trixxo Theater in Hasselt en Kursaal Oostende. Op zondagavond 2 juni staat Jan met deze unieke concerttournee – die hij alleen maar doet in Vlaanderen – in Capitole Gent. Samen met zijn muzikanten geeft hij dit najaar ook extra

Lees meer »

REPORTAGE. Zo vecht Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout tegen de kiesdrempel: “Mijn snor laat ik staan, zodat mensen mij herkennen”

Voor Groen lijken de verkiezingen in bepaalde provincies een strijd op leven of dood te worden. In de Grote Peiling van HLN flirten de ecologisten met de kiesdrempel. Hoe nerveus worden ze daarvan? Wij trokken naar West-Vlaanderen en gingen er op pad met co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout. “Groen zou wel eens beter kunnen scoren dan velen denken.” Hij en zijn partij

Lees meer »

Basisschool Ter Bunen haalt middelen binnen voor verbouwingswerken: “Evolueren naar een open school”

In de basisschool Ter Bunen in Oedelem wordt de komende maanden grondig verbouwd. De school diende verschillende subsidiedossiers in om haar gebouwen definitief uit te breiden naar het voormalige cm-gebouw en de parochiezaal. Bovendien krijgt een deel van de speelplaats een overkapping en zullen ouders en kinderen de school langs een gerenoveerde ingang kunnen binnenwandelen.
The post Basisschool Ter

Lees meer »