Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. Nu riskeert hij zes maanden cel. “Het is een wonder dat er geen accidenten gebeurd zijn”, getuigde een van de agenten.

Op 13 augustus vorig jaar kreeg visser P.V. (29) het met zijn vader aan de stok langs een waterkant in Damme. Een 14-jarige jongen die daar getuige van was, werd door de Torhoutenaar weggejaagd. De jongen fietste weg, maar werd achternagezeten door P.V. Verderop zou die vanuit zijn wagen met een mes hebben gedreigd naar de jongen en diens broer, die intussen ter hulp was gesneld.

De politie kwam ter plaatse maar toen P.V. hen zag stoof hij er met gierende banden vandoor richting Knokke. “Bodycambeelden toonden hoe de beklaagde van links naar rechts zwenkte, bruusk remde en de politie de pas probeerde af te snijden”, verduidelijkte de procureur. “Passanten moesten wegduiken en in de Natiënlaan in Knokke begon hij zelfs te spookrijden.”

Na een achtervolging van liefst twaalf kilometer kon P.V. uiteindelijk worden klemgereden. Met getrokken pistolen dwongen de agenten hem om op de buik te gaan liggen. Vervolgens werd hij overmeesterd en geboeid. P.V. zou zich daarbij nog verzet hebben. Een agente hield aan de interventie een uitgescheurde nagel over en was een paar dagen werkonbekwaam.

Blanco strafblad

De procureur vroeg zes maanden cel voor P.V., die nog een blanco strafblad heeft. De verdediging stelde een opschorting voor, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. “Hij had een klein oculeermesje bij zich, maar heeft er nooit mee gedreigd”, pleitte advocaat Michel Simoens. “Toen hij die combi’s zag, sloeg hij in paniek. Daarna gaf hij zich zonder verzet over. Van weerspannigheid was geen sprake.”

De rechter wou weten wat P.V. bezielde. “Toen ik de politie zag trapte ik in een reflex het gaspedaal in en kon ik niet meer terug”, boog de twintiger het hoofd. “Ik heb nooit iemand in gevaar willen brengen. Het was iets heel doms dat ik mij nog lang zal herinneren.”

De politiezone Brugge en enkele agenten stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “In mijn zes jaar bij de politie heb ik al veel meegemaakt, maar dit nog niet”, getuigde een agent. “Het mag een wonder het dat er in de kleine baantjes in Damme geen accidenten zijn gebeurd.” De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Doden bij Russische luchtaanval op Charkiv

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Nog meer communicanten in centrum Zwevegem

Tijdens de tweede viering kwamen nog heel wat kinderen voor het eerst de communie ontvangen. Op de foto zien we Audrey Adams, Luca Callens, Lowie Coorevits, Lex Couwelier, Lilly De Cocker, Oona De Jonghe, Céleste Delannoy, Kamiel Deleersnyder, Joppe Demeulemeester, Martha Demeulemeester, Jorre Depraetere, Yaro Fraeye, Jules Goegebeur, Stella Lambrecht, Lotte Laverge, Mathis Lorenz, Justin
The post Nog meer

Lees meer »