Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. Nu riskeert hij zes maanden cel. “Het is een wonder dat er geen accidenten gebeurd zijn”, getuigde een van de agenten.

Op 13 augustus vorig jaar kreeg visser P.V. (29) het met zijn vader aan de stok langs een waterkant in Damme. Een 14-jarige jongen die daar getuige van was, werd door de Torhoutenaar weggejaagd. De jongen fietste weg, maar werd achternagezeten door P.V. Verderop zou die vanuit zijn wagen met een mes hebben gedreigd naar de jongen en diens broer, die intussen ter hulp was gesneld.

De politie kwam ter plaatse maar toen P.V. hen zag stoof hij er met gierende banden vandoor richting Knokke. “Bodycambeelden toonden hoe de beklaagde van links naar rechts zwenkte, bruusk remde en de politie de pas probeerde af te snijden”, verduidelijkte de procureur. “Passanten moesten wegduiken en in de Natiënlaan in Knokke begon hij zelfs te spookrijden.”

Na een achtervolging van liefst twaalf kilometer kon P.V. uiteindelijk worden klemgereden. Met getrokken pistolen dwongen de agenten hem om op de buik te gaan liggen. Vervolgens werd hij overmeesterd en geboeid. P.V. zou zich daarbij nog verzet hebben. Een agente hield aan de interventie een uitgescheurde nagel over en was een paar dagen werkonbekwaam.

Blanco strafblad

De procureur vroeg zes maanden cel voor P.V., die nog een blanco strafblad heeft. De verdediging stelde een opschorting voor, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. “Hij had een klein oculeermesje bij zich, maar heeft er nooit mee gedreigd”, pleitte advocaat Michel Simoens. “Toen hij die combi’s zag, sloeg hij in paniek. Daarna gaf hij zich zonder verzet over. Van weerspannigheid was geen sprake.”

De rechter wou weten wat P.V. bezielde. “Toen ik de politie zag trapte ik in een reflex het gaspedaal in en kon ik niet meer terug”, boog de twintiger het hoofd. “Ik heb nooit iemand in gevaar willen brengen. Het was iets heel doms dat ik mij nog lang zal herinneren.”

De politiezone Brugge en enkele agenten stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “In mijn zes jaar bij de politie heb ik al veel meegemaakt, maar dit nog niet”, getuigde een agent. “Het mag een wonder het dat er in de kleine baantjes in Damme geen accidenten zijn gebeurd.” De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’

Bij het begin van de zomervakantie is er ieder jaar Slyps Kermis. Ook dit jaar viel er heel wat te beleven. De wielerorganisatoren van Slyps Sprint kleurden het kermisgebeuren met twee wedstrijden en op maandag was er opnieuw een loopwedstrijd.
The post Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »

Mattel lanceert nu ook blinde Barbie-pop

De bekende Barbie-pop heeft nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij tonen in zijn producten. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Iedere zondag hoeveterras op hoeve Dumoulin: “Kleiner, maar erg gezellig”

Tijdens zomermaanden kan men iedere zondagmiddag langs de Slypsstraat in Moorslede volop genieten van een drankje op het terras van hoeve Dumoulin. Brecht Dumoulin en Nathalie Pollentier van brouwerij Bier en Karakter serveren er onder andere hun bieren. “Al ligt de focus nu vooral op de hoeve die we sinds begin dit jaar runnen.”
The post Iedere zondag hoeveterras

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

LeBron James, Simone Biles, Rafael Nadal,…: dit zijn de absolute supersterren die Parijs willen doen daveren

Vandaag gaan de Olympische Spelen in Parijs van start. De wereld kijkt vol spanning toe. Naast de prestaties van de Belgische atleten, is er ook veel aandacht voor de komst van enkele van de grootste sportsterren ter wereld. Namen zoals LeBron James, Simone Biles en Rafael Nadal trekken naar Parijs, klaar om geschiedenis te schrijven en hun stempel op deze

Lees meer »

Onderzoek gestart na “doelgerichte brandstichtingen” op TGV-spoornet in Frankrijk, inlichtingen- en ordediensten zoeken daders

De Franse inlichtingen- en ordediensten zijn gemobiliseerd om de daders op te sporen die verantwoordelijk zijn voor de "doelgerichte brandstichtingen" op het TGV-spoornet. Er zouden 800.000 reizigers getroffen zijn door de hinder, enkele uren voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ook tussen Brussel en Parijs kunnen er vertragingen zijn, waarschuwt NMBS.

Lees meer »