Rapport: België moet meer doen tegen buitenlandse inmenging, “cultuuromslag nodig”

De Senaat heeft vrijdag unaniem het informatierapport over de strijd tegen de inmenging van buitenlandse mogendheden in ons land goedgekeurd. Dat rapport is het resultaat van twee jaar onderzoek en een reeks hoorzittingen. Het rapport benadrukt de noodzaak van een betere verdediging tegen externe inmenging. 

Meer krantenkoppen in België

Poetins meest hilarische benoeming ooit: zoon van een van de corruptste Russen moet nu… corruptie bestrijden

In Rusland gaat Boris Kovaltsjoek (46) het Rekenhof leiden. Een opmerkelijke keuze, want in die rol wordt hem de strijd tegen corruptie toevertrouwd. En die corruptie is zowat uitgevonden door de Kovaltsjoeks. Vader Joeri (72) geldt als de persoonlijke bankier van Poetin, versluisde meer dan een miljard naar belastingparadijzen en profiteert nu volop van de oorlog. Een portret van de

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op podium in Nederland: “Bedankt voor jullie liefde”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij spreekt het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Haar moeder is prinses Stéphanie, haar vader werd betrapt met Miss België Naakt: wie is Pauline Ducruet, de ‘kameleon’ van Monaco?

Pauline Ducruet, de oudste dochter van prinses Stéphanie (59) van Monaco, is dertig geworden. Ze heeft al een kleurrijk leven gekend: Pauline groeide op in het circus, was een olympisch duikster en ontwerpt nu unisekskledij. Er is nu een documentaire op komst over Stéphanies ‘mini-me’, maar wie is ze écht? ‘Story’ neemt haar leven bewogen leven onder de loep. “Ik

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »

“Wie geen gordel droeg vloog met hoofd tegen plafond”: één dode na zware turbulentie op vlucht van Londen naar Singapore, filmpje toont ravage in vliegtuig

Tijdens een vlucht van Londen naar Singapore is zware turbulentie ontstaan. Daarbij is een 73-jarige Brit om het leven gekomen. Het toestel van Singapore Airlines moest iets voor 16 uur lokale tijd een noodlanding maken in de Thaise hoofdstad Bangkok. Mogelijk werd een hartaanval hem fataal, stelt de directeur van de luchthaven. Dertig anderen raakten gewond, zeven onder hen zouden

Lees meer »

“Recordaantal werknemers met fysieke en psychische klachten”

Het aantal werknemers in ons land met fysieke of psychische klachten is de voorbije vijf jaar fors toegenomen. Dat stelt preventiedienst Mensura op basis van een analyse van de gegevens van meer dan 320.000 werkende Belgen. In de dienstensector, maar ook in het onderwijs gaat het aantal mensen met klachten in sneltempo omhoog.

Lees meer »

“We openen nu ook op zondag”: nieuwe uitbaters Jeroen en Shalane verwelkomen je in Delhaize St. Rochus

Woensdag 22 mei verwelkomen de nieuwe uitbaters van Delhaize Kortrijk St. Rochus hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters Shalane en Jeroen, de meer dan 50 medewerkers en de klanten van Delhaize in de regio.
The post “We openen nu ook op zondag”: nieuwe uitbaters Jeroen en Shalane verwelkomen je

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft kindje in haar buik”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft een kindje in haar buik.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »