Persoon die varkenslintworm binnenbracht in Het Molentje in Lier geïdentificeerd: “Geen besmettingsrisico’s meer”

De bron van de besmettingen met de varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier, is geïdentificeerd. Dat meldt het Departement Zorg. Het is iemand die zelf de besmetting heeft opgelopen in het buitenland. Sinds de zomer van 2022 is die persoon niet meer besmettelijk. "We kunnen de ouders en de school dus volledig geruststellen dat er geen besmettingsrisico’s meer zijn." 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen SASK worden tweede in MNM-wedstrijd

Het was heel druk in de sportzaal van SASK in Sint-Michiels. De leerlingen namen de voorbije maanden deel aan de VIP 2024-wedstrijd van Sport Vlaanderen en slaagden met glans voor de opdrachten. Daardoor waren ze genomineerd als topdrieschool van het secundair onderwijs en mochten ze deelnemen aan het finalespel dat rechtstreeks uitgezonden werd op MNM.
The post Leerlingen SASK

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer” – Kiev: Russisch offensief in Charkiv gestopt

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs het

Lees meer »

Havenbedrijven in Oostende en Zeebrugge dienen bezwaar in tegen beleidsplan Kustvisie

De ondernemersorganisaties van de havens van Zeebrugge en Oostende hebben bezwaar ingediend tegen het strategisch beleidsplan Kustvisie. Dat is een plan van de Vlaamse Regering om de kust te beschermen tegen zware stormen en de stijgende zeespiegel. Eén van de voorstellen is om bijvoorbeeld om de voorhaven te verhogen, maar dat is volgens de ondernemersorganisaties niet haalbaar. Zij stellen voor

Lees meer »

Hoe relevant is de Brugse priester-dichter Guido Gezelle nog 125 jaar na zijn dood?

125 jaar geleden stierf de Brugse priester-dichter Guido Gezelle. Is de beste West-Vlaamse dichter anno 2024 nog relevant? We vroegen het aan acteurs Chris Lomme en Zouzou Ben Chikha, die komend weekend tijdens het Brugs stadsfestival Mirage voordragen uit zijn oeuvre.
The post Hoe relevant is de Brugse priester-dichter Guido Gezelle nog 125 jaar na zijn dood? appeared first

Lees meer »

Zwerm bijen nestelt zich op bushalte, imker schiet te hulp

Wie zaterdagmiddag de bus wou nemen in de Zandstraat in Haasdonk, stond niet alleen te wachten. Een zwerm bijen had er zich genesteld bovenop de bushalte. Het informatiebord van de halte werd volledig ingepalmd door de bijen. De brandweer en een imker kwamen ter plaatse om de dieren weg te halen. Allicht waren de dieren afkomstig uit de bijenkasten van

Lees meer »