Persoon die varkenslintworm binnenbracht in Het Molentje in Lier geïdentificeerd: “Geen besmettingsrisico’s meer”

De bron van de besmettingen met de varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier, is geïdentificeerd. Dat meldt het Departement Zorg. Het is iemand die zelf de besmetting heeft opgelopen in het buitenland. Sinds de zomer van 2022 is die persoon niet meer besmettelijk. "We kunnen de ouders en de school dus volledig geruststellen dat er geen besmettingsrisico’s meer zijn." 

Meer krantenkoppen in België

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »