Pensioensparen en extra vakantie blijven populairste extralegale voordelen: “Wat men kiest, is afhankelijk van de leeftijd”

Werknemers die een cafetariaplan aangeboden krijgen, kiezen het vaakst voor een terugbetaling van individueel pensioensparen (20 procent van de werknemers) of voor extra vakantiedagen (19 procent). Dat blijkt uit cijfers van hr-bedrijf SD Worx. Ook een bedrijfsfiets (13 procent) is populair. 

Meer krantenkoppen in België

Doodrijder Francis (16) naar rechtbank verwezen. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

Een op de drie nieuwe jobs is er een bij de overheid

De Vivaldi-regering wist 232.000 nieuwe jobs te creëren. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat het in één geval op de drie gaat om een functie bij de overheid, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar ernstige vragen bij omdat de overheidsuitgaven nu al de pan uit swingen.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Apotheek Mol heet nu SANA

Sarah Persyn nam vorig jaar Apotheek Mol over van haar ouders. De zaak kreeg nu met SANA een nieuwe naam.
The post Apotheek Mol heet nu SANA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij raakte vermist als tiener, 26 jaar later wordt Omar levend gevonden in huis van ontvoerder op 100 meter van ouderlijke woning

In 1998 raakte Omar – toen nog een tiener – vermist in Algerije. 26 jaar later wordt hij levend teruggevonden in de kelder van het huis van zijn vermeende ontvoerder – op slechts honderd meter van het huis waar hij woonde. Zijn familie dacht dat hij was omgekomen tijdens de burgeroorlog in het land, alleen zijn moeder bleef al die

Lees meer »

Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez schitteren in ‘Nonkels’: “Ik herkende veel van haar onzekerheden”

In ‘Nonkels’ spelen ze twee uitersten, maar in het dagelijkse leven zitten ze wel op dezelfde golflengte. Tussen Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez, allebei verzot op theater, klikte het vrijwel meteen. Een gesprek over ‘vet’ gaan, tegenspel geven en de strijd die hun job soms inhoudt. “De passie voor theater is niet weg, maar er moet dringend iets tegenover

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Prins Laurent heeft plannen in het buitenland en zou zijn prinselijke taken willen terugschroeven.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »