“Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven dan sommige luchtvaartmaatschappijen voor hun CO2-uitstoot”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens in een jaar. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport.

 

Meer krantenkoppen in België

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

Vanop de reservebank naar de favorietenrol: hoe het Kroatische Baby Lasagna per toeval op het Songfestival belandde

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Serviceclub haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Belang-kopman: “Maar dit is gewoon satire…”

Serviceclub Spectrum uit Ronse heeft vlak voor de opening van hun kunstenexpo een werk van Karel Thienpont uit de collectie verwijderd. Niet uit vrije wil, wel omdat voormalig Vlaams Belang-kopstuk dokter Erik Tack dreigde met juridische stappen. Het werk draagt dan ook zijn naam, maar ook een verwijzing waar hij allerminst gelukkig mee is. “Vrijheid van meningsuiting is er dus

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A)

Op zondag 28 april beleefde Wout Cappelle ongetwijfeld zijn meest memorabele voetbalwedstrijd. Jong Male moest de derby winnen om zich tot kampioen te kronen, Daring Brugge diende één punt te oogsten om de degradatiebarrage te ontlopen.
The post Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »