Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op de luchthaven dan sommige maatschappijen voor hun uitstoot”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Jan Smit komt naar Gent, maar ook naar Lommel én Roeselare: “Mijn oma is er nu niet meer, maar tijdens het zingen van haar lied zal de dankbaarheid overheersen in plaats van de emotie”

Het voorbije voorjaar gaf Jan Smit al drie uitverkochte ‘Het Beste van Jan Smit’-theaterconcerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, het Trixxo Theater in Hasselt en Kursaal Oostende. Op zondagavond 2 juni staat Jan met deze unieke concerttournee – die hij alleen maar doet in Vlaanderen – in Capitole Gent. Samen met zijn muzikanten geeft hij dit najaar ook extra

Lees meer »

Burgerbegroting Krottegem afgesloten met wandeling langsheen gerealiseerde projecten

Zaterdagochtend werd het project ‘Burgerbegroting in Krottegem’ feestelijk afgesloten met een rondgang langsheen de verschillende verwezenlijkingen en een receptie. De voorbije twee jaar kregen de bewoners van de Roeselaarse wijk 200.000 euro om te investeren in een beter Krottegem.
The post Burgerbegroting Krottegem afgesloten met wandeling langsheen gerealiseerde projecten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongetje gaat minigolfen met papa, maar raakt… de verkeerde ballen

Papa James zal de volgende keer wellicht twee keer nadenken vooraleer hij zijn zoontje George nog mee uit minigolfen neemt. De twee stonden op een terreintje toen het jongetje zijn best deed, maar… de verkeerde ballen raakte. James zakte in elkaar terwijl mama op de achtergrond haar lach niet kon inhouden. George was zich van geen kwaad bewust en speelde

Lees meer »

Zoveel regen dat zelfs kurkdroge kelders nu water slikken: wat moet je doen bij water in je kelder?

Een natte winter en een lente vol buien blijft niet zonder gevolgen: ook in kelders die de voorbije jaren kurkdroog bleven, sijpelt tegenwoordig water naar binnen. Firma’s gespecialiseerd in kelderdichtingen kunnen de smeekbedes nauwelijks verwerken. Hoelang zijn de wachtlijsten? En hoeveel moet je neertellen voor zo’n kelderdichter? Expert Elcerlyck Brutin geeft alle informatie die je nodig hebt. En hydroloog Patrick

Lees meer »

IN KAART – In Horebeke het laagst en in Sint-Joost het hoogst, zo is het in jouw gemeente met het armoederisico gesteld

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node loopt 34,6 procent van de bevolking een armoederisico. Dat blijkt uit cijfers van Belgisch statistiekbureau Statbel, dat voor de eerste keer cijfers over het armoederisico publiceert per gemeente. De Oost-Vlaamse gemeente Horebeke heeft met 3,2 procent dan weer het laagste armoederisico. Bekijk hoe het in jouw gemeente is gesteld.

Lees meer »

Monument onthuld ter ere van geallieerde piloten in Wakken: “Mijn vader en ik waren destijds als eerste ter plaatse bij de gecrashte Spitfire”

In Wakken werd zondag een oorlogsmonument onthuld ter ere van de geallieerde piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In een veld aan de Oostdreef stortte er in september 1944 namelijk een Brits Spitfire-vliegtuig neer. Mee dankzij de zorgen van de lokale bevolking overleefde de toen 18-jarige piloot Robert Wigley die crash. Jean Dendauw (96), die op een boogscheut van het veld

Lees meer »

Miljoenenboete geëist voor vervalste telefoonoproep met stem van Biden

De maker van een valse oproep met de stem van de Amerikaanse president Joe Biden tijdens de verkiezingscampagne hangt een miljoenenboete boven het hoofd. De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC wil een boete van 6 miljoen dollar (ongeveer 5,5 miljoen euro) opleggen aan de politieke consultant achter de oproep, blijkt donderdag uit FCC-documenten.

Lees meer »

Veertiger geeft partner zweepslagen met broeksriem en zwaait met hakmes: veertien maanden effectieve celstraf

Tijdens een ruzie over geld haalde Blankenbergenaar E.C. (42) zijn broeksriem uit en gaf er zijn partner enkele rake zweepslagen mee. Hij zwaaide ook met een hakmes en perste haar bankkaart af. Dat levert hem nu veertien maanden effectief op.
The post Veertiger geeft partner zweepslagen met broeksriem en zwaait met hakmes: veertien maanden effectieve celstraf appeared first on

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »

Weg weer vrij nadat tankwagen vuur vat op E40 in Ternat

Vanmorgen rond 5.30 uur vatte de achterzijde van een tankwagen vuur op de E40 ter hoogte van Ternat richting Brussel. De vrachtwagen van het veevoederbedrijf Vanden Avenne uit Ooigem (Wielsbeke) liep zware schade op. Voor zover bekend, raakte niemand gewond. De rechterrijstrook was een tijdlang versperd, maar werd rond 7.15 uur weer vrijgemaakt.

Lees meer »

Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt. De gevolgen van de schorsing worden nu onderzocht.
The post Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te vermoorden

Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces toegegeven dat hij een plan had om iemand te vermoorden en te beroven. Tijdens het uitgebreide verhoor door voorzitter Antoon Boyen hield de Iraakse Oostendenaar wel vol dat zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 eigenlijk een toevallig slachtoffer was.
The post Assisen Spuikommoord: Al-Baghdadi bekent plan om “iemand” te

Lees meer »