Ook na 9 juni willen ze verder zonder MR: waarom PS en Ecolo juist nu de Franstalige regering laten vallen

MR staat buitenspel in de Franse Gemeenschapsregering. Het werk van PS en Ecolo, die ook na de verkiezingen van 9 juni de liberalen in de oppositie willen duwen. Maar zover is het nog niet: MR houdt twee troeven achter de hand.

 

Meer krantenkoppen in België

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Grote operatie van ordediensten in Nieuw-Caledonië

De Franse ordediensten hebben zondag meer dan 600 gendarmes ingezet om “de controle over de 60 km lange weg tussen hoofdstad Nouméa en de luchthaven volledig terug te krijgen”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd op X. Op zes dagen tijd vielen zes doden bij protesten tegen een kieshervorming.

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

Laagste inkomens zagen koopkracht niet stijgen onder Vivaldi

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht, zo blijkt uit een studie van economen van de UGent.

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »