“Verraad” van PS en Ecolo duwt Franstalige regering in diepe crisis: wat is er gebeurd?

De Franse Gemeenschapsregering heeft geen polsslag meer. PS en Ecolo hebben een decreet door het parlement gejaagd mét oppositiepartij PTB. Bij regeringspartij MR spreken ze van “verraad”.

 

Meer krantenkoppen in België

Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”

De gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel verkeert in rouw. Haar dappere leerling Lowie (6) is zondag overleden. De kleine superheld verloor de strijd tegen een hersentumor. Met hun verdriet kunnen zijn schoolgenoten, leerkrachten en ouders van leerlingen terecht in een stilteklas. “Dit brengt heel veel emoties naar boven, maar tegelijkertijd verbindt het ons allemaal”, aldus directrices Heidi

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, volgens Iraanse staatstelevisie. Onduidelijkheid over lot inzittenden, waaronder president Raisi

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten

Lees meer »

Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat

In de gemeenteraad van 16 mei werd een eerste aanzet gegeven voor de heraanleg van de Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat. Dit project sluit aan bij de vernieuwing van de Guido Gezellestraat die juni vorig jaar afgewerkt en geopend werd.
The post Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »