Franse Gemeenschapsregering in diepe crisis: MR voelt zich “verraden” door PS en Ecolo na wisselmeerderheid met PVDA

De Franse Gemeenschapsregering is op sterven na dood. PS en Ecolo vormden een wisselmeerderheid met PVDA-PTB bij een stemming over een nieuw onderwijsdecreet. De MR voelt zich "verraden" en zegt dat de regering nu in lopende zaken is. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Ook in ons land oppassen voor lokale wateroverlast: “De eerstvolgende dagen blijft de situatie erg onstabiel”

Het noordoosten van Frankrijk heeft sinds vrijdagochtend te kampen met overstromingen. In de regio Moselle is er intussen al code rood afgekondigd. Maar ook in ons land wordt het oppassen voor lokale wateroverlast. In Luik werd de code oranje afgeroepen. En er is de eerstvolgende dagen geen beterschap in zicht, volgens weerman Frank Deboosere. “Er zijn zelfs weerkaarten die nog

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »